Haberler

'Taksim Meydan Muharebesine' Hazırlık

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs Kutlamalarına Açılması İçin İstanbul Valiliği'ne Başvurdu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına açılması için İstanbul Valiliği'ne başvurdu.

TÜRK-İŞ 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak başkanlığındaki "1 Mayıs Tertip Komitesi", İstanbul Valiliği'ne gelerek dilekçeyi Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu'na sundu. Büyükkucak, yaklaşık 40 dakika süren görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

"1 Mayıs ile ilgili valiliğe dilekçemizi verdik. Dilekçemizde, ısrarlı bir şekilde Taksim alanı ile ilgili taleplerimizi dile getirdik. Sözlü olarak da yazılı olarak da... Taksim'deki ısrarımızı üzerine basarak vurguladık. Diğer konfederasyonların olduğu gibi vurguladığımız nokta; geçen sene olduğu gibi yaşananların bir daha yaşanmayacak bir şekilde 1 Mayıs 1977'de şehit olan emekçilerin anısına bir defa dahi olsa alanın 1 Mayıs alanının emekçilere açılmasıdır"

Valiliğin gerekli açılımı daha önce yaptığını, ancak bunun taleplerine karşılık vermediğini ifade eden Büyükkucak, şöyle devam etti:

"Buradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gidiyoruz. Oradan alacağımız neticeye göre, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu olarak bir karara varacağız. Bütün ısrarlara rağmen Taksim alanı emekçilere açılmadığı takdirde, KESK ve DİSK konfederasyonlarının bildirmiş olduğu gibi 'Taksim alanı olmazsa, olmaz' şeklinde değil... TÜRK-İŞ yönetiminin bir başka açıklaması var, bu da; 'Israrcı olacağız. Son ana kadar Taksim'de dayatacağız' diye...

Bugün Taksim müracaatımızı valiliğimize yaptık. Alacağımız cevap da büyük bir olasılıkla yarın olacak. Kararı sizlerle paylaşacağız. KESK ve DİSK'in talepleri doğaldır. Ayrıldığımız nokta, TÜRK-İŞ olarak '1 Mayıs'ı alanda kutlamak istiyorum' diyen emekçilere ve emek dostlarına karşı görevimiz var. Biz ikinci bir alternatifimiz olduğunu, B planımız olduğunu açık yüreklilikle ifade ediyoruz."

Büyükkucak, Taksim için ret kararı çıkması halinde, B planına göre 1 Mayıs'ın nerede kutlanacağı sorusu üzerine de, "Valiliğin bildirdiği alanlar var. Bunlar Kadıköy, Kazlıçeşme ve Çağlayan. Şu an düşüncelerimiz içinde bu alanlardan biri var. Bu alanlardan biri olacak. Kazlıçeşme değil. Ya Çağlayan, ya Kadıköy olacak. Eğer bugünkü dosyanın yanıtını alırsak, TÜRK-İŞ yönetiminin alacağı yeni kararı yine buraya başvurarak, basınla paylaşacağız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title