Haberler

Tahminleri tutan Naci Görür iki bölgeyi uyardı: 7.4 büyüklüğünde deprem bekliyoruz

Güncelleme:

Büyük bir yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremine ilişkin tahmini tutan Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görür, "Şimdi Marmara'yı bekliyoruz. Bir de Erzincan ile Karlıova arasındaki bu kesimi bekliyoruz. Burada Pülümür'ün olduğu yerde aşağı yukarı 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabilir" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkım yaratırken, Türkiye bir kez daha deprem gerçeğiyle yüz yüze geldi. Birçok binanın sağlamlığı sorgulanırken, olası depremlere ilişkin de art arda açıklamalar geliyor.

"KUZEY ANADOLU FAY HATTI BÜYÜK DEPREM ÜRETME ENERJİSİNİ BOŞALTTI"

Prof. Dr. Naci Görür de FOX TV ekranlarında katıldığı programda çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Görür, "Çorum tam Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde. Bu kuşağın tamamı, Türkiye'nin tamamı, hatta dünyanın en aktif büyük depremler oluşturabilen kuşağı içerisinde. Bu kuşak aşağı yukarı Bingöl- Karlıova'dan çok büyük ölçüde Marmara Denizi'ne kadar enerjisini tüketti. Büyük deprem üretme enerjisini boşalttı." dedi.

"7.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLABİLİR"

Açıklamasının devamında "Şimdi Marmara'yı bekliyoruz" diyen Profesör Görür şöyle devam etti: "Bir de Erzincan ile Karlıova arasındaki bu kesimi bekliyoruz. Burada Pülümür'ün olduğu yer aşağı yukarı 7.4 büyüklüğünde belki deprem olabilir. Yedisu fayı üzerinde. Bunu zaten hep söylüyoruz. Tunceli-Pülümür 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir. Burada en son deprem 1794'te. Dolayısıyla epey zaman geçti. Erzincan depremi buraya muhtemelen enerji de transfer etmiş olabilir. Bu Doğu Anadolu fayındaki hareketler de belli ölçüde burayı biraz etkilemiş olabilir. Endişe ettiğimiz yerlerden biri bu."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kahramanmaraş Naci Görür Karlıova Erzincan Marmara Pülümür Deprem Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500

Yorumlar (27)

Adanalı Haşmet :

Kolpacı bilim adamları sizi, insanları korkutmaya devam edin. Hakikatı sadece Allah değiştirebilir.

161
275
yanıtYanıtla
EM UGUR:

Allah der ki tedbir al. Korun. Emanete hıyanet etme. Ardından Allah bilir. Sen yan gel yat tedbir alma. Yalan yanlış iş yap sonra Allah değiştirebilir.

yanıt11
yanıt1
Aytunc Aytunc:

Senin gibiler kalmali enkaz altinda cahil herif

yanıt5
yanıt2
Mehmet Önal:

Ey insan sen Allah'a dost ve halil olmaya bak, o sana yeter. Ölürsen şehitsin (İnşallah) kalırsan Allah' ın kulu. Allah adil i mutlak olduğu için hiç bir hakkın kalmaz merak etme. O seni senden daha iyi düşünür. Önlem alacağız , ama travmaya girmeyeceğiz.

271
86
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Helal olsun sana mümin Allah'a teslim olandır .

yanıt37
yanıt8
Mehmet Yavuz Sağut:

inşallah sizin eviniz sallanır korkudan eve giremez oldu millet sen şurda deprem olur burda deprem olur demeye devam et ağzını hayra aç deprem olacak demede millet pskoljısini düzeltip evinde rahat uyusun

76
245
yanıtYanıtla
just empty:

Ne desinler paşa efendi? Olan birşeye yok mu desinler?

yanıt54
yanıt12
Poyraz Ulubey:

Adam olacak gerçekler hakkında uyarı yapıyor cahil kesimde olacak gerçekleri unutmak ve aklına getirmemek istiyor.ne kötüymüş yüzyılın vebası cahillik.Allah korusun bilgili insanları vebalılardan

yanıt7
yanıt0
Metin Yalcin:

Vadesi gelen gider, korkunun ecele faydası yok, kişisel olarak tedbirimiz alıp takdiri Allah'a bırakacağız, Kurumların derdimize çare olması yılları alır ..

187
43
yanıtYanıtla
Aytunc Aytunc:

Sen Sus hadi yallah

yanıt0
yanıt1
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title