Haberler

Suriyeli Ailelere 20 Bin Mama Dağıtıldı

Malatya'daki Beydağı Konaklama Tesisi'nde (MABEK) yaşayan Suriyeli ailelerin bebekleri için 20 bin mama dağıtıldı.

Malatya'daki Beydağı Konaklama Tesisi'nde (MABEK) yaşayan Suriyeli ailelerin bebekleri için 20 bin mama dağıtıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenli A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Esenlik A.Ş. tarafından MABEK'te yaşayan Suriyeli ailelerin bebekleri için 20 bin mama dağıtıldı.

Malatya Vali Yardımcısı İdris Akça, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti olarak üç kıta da mazlum ve mağdur halkın yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Akça, "Biz kendimizi son kale olarak görüyoruz. Dini, ırkı ne olursa olsun mağdur olan toplumlara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bugün de bir nebze küçük çocukların yüzünü güldürmek için mama dağıttık." ifadelerini kullandı.

Esenlik A.Ş. Genel Müdür Hulusi Boyraz ise, kardeşlik ve ülfet anlayışını 21. yüzyılda hayata geçirdiklerine dikkat çekti.

Boyraz, şunları kaydetti:

"Nasıl ki ülkemiz zorda iken Pakistan'ın yaptığını her daim duygulanarak bahsediyorsak, Türkiye'nin yaptığı iyilikler, yarına herkesin torunlarına kadar anlattığı bir kardeşlik olarak tarihe geçecek. Bu yapılan iyilikleri bir lütuf olarak değil bir görev olarak addediyorum. Bizim başımıza böyle bir musibet gelseydi ben inanıyorum Suriyeli kardeşlerimiz de ensar olma görevini yerine getirecekti."

Esenlik A.Ş. olarak, devletin yaptığı hizmetlerin bir noktasında olduklarını ve MABEK'te market şubesi ile hizmet verdiklerini aktaran Boyraz, karınca kararınca bir yardım yaparak, bebekler için mama dağıttıklarını ve Suriye'de yaşanan dramın en kısa zamanda son bulması için dua ettiklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Beydağı Malatya Esenli Akça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title