Haberler

Suriye'de Esed'in Devlet Başkanlığı Seçimi

SMDK BM Özel Temsilcisi Ghadbian: ''Esed rejiminin Lahey'de olması lazım, seçim yarışında değil''

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) BM Özel Temsilcisi Necib Ghadbian, "Esed rejiminin seçimde değil, Lahey'de olması gerekirdi" dedi.

New York'taki BM Genel Merkezi'nin karşısındaki Dag Hammarskjold Park'ta Suriye'de öldürülen 100 bin kişinin isminin okunduğu bir eylem gerçekleştirildi.

Avrupa ve Kuzey Amerika ile Suriye'nin birçok kentinde dün başlayan küresel eyleme İngiltere, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar, büyükelçi düzeyinde katılırken, İtalya ve Almanya büyükelçiliğinden de üst düzey diplomatlar etkinlikte isim okudu. Eylemde Türkiye adına ise BM Daimi Temsilci Yardımcısı Levent Eler hazır bulundu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan SMDK BM Özel Temsilcisi Necib Ghadbian, eylemin, Londra, Paris, Suriye'nin kuzey şehirleri ile başkent Şam'da aynı anda gerçekleştirildiğini ve Esed rejiminin seçim için meşruiyetinin olmadığını söyledi.

Ghadbian, varil bombalarının kullanılması, 11 bin tutuklunun öldürülmesi, insan hakları ihlalleri, kimyasal silah kullanımı, savaş suçu ve insanlığa karşı işlediği suçlar yüzünden Esed rejiminin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin bulunduğu Lahey'de olması gerektiğini anlatmak için eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Suriye devriminin Suriye halkına, diğer tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi özgür ve adil şartlarda yapılacak bir seçime katılma izni verdiğine değinen Ghadbian, rejimin gücünü askeri yollarla elde ettiğini aktardı. Esed'in babasının da aynı şekilde askeri yollarla kazandığı gücü oğluna miras bıraktığını ifade eden Ghadbian, bu nedenle Beşşar Esed'in seçimi gerçekleştirmek için meşruiyetinin bulunmadığını kaydetti.

Ghadbian, aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile istifa eden BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin de olduğu birçok üst düzey diplomatın bu seçimin Cenevre Barış Süreci'ne ve ruhuna aykırı olduğunu belirttiklerini aktardı.

Çok sayıda ülkenin seçimi tanımayacaklarını bildirdiğini hatırlatan Ghadbian, "Bugün buraya BM'nin diğer ülkelere de aynı tutum içinde olmalarını söylemesi için geldik" dedi. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed New York Suriye Lahey Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title