Haberler

Stk'lardan Dikmen Vadililere Destek

Ankara Büyühşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Tarafından Yapılmak İstenen "Kentsel Dönüşüm Projesi" Nedeniyle Evsiz Kalma Tehlikesinde Olan Dikmen Vadililere Sivil Toplum Kuruluşlarından Destek Geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yapılmak istenen "Kentsel Dönüşüm Projesi" nedeniyle evsiz kalma tehlikesinde olan Dikmen Vadililere sivil toplum kuruluşlarından destek geldi.

Kentsel Dönüşüm Projesi'ne karşı bir araya gelen Dikmen Vadilileri KESK, DİSK, Petrol-İş ve Türkiye Gazeteciler Sendikası başta olmak üzere 14 sivil toplum kuruluşu temsilcisi destek ziyaretinde bulundu. Vadi halkının taleplerini ve Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yol açtığı sorunları yerinde gözlemlemek amacıyla ziyarette bulunan sivil toplum örgütü temsilcileri destek mesajı verdi. Dikmen Vadililer tarafından STK temsilcilerine yapılan sunumda, Dikmen Vadisi'nde uygulanmak istenen projeyle, Gökçek'in yöredeki ranta el koymak istediği ve onu sermayeye pazarlamayı amaçladığı savunuldu. Dikmen Vadililer, Vadi'de belediyecilik hizmetlerinin de durdurulduğuna işaret etti.

STK temsilcileri, sunum sonrasında Melih Gökçek'in yöre halkına yönelik olarak "şiddet ve yıkım içeren uygulamaları" bulunduğunu belirterek, sorunun uzlaşma temelinde çözümünü sağlama yolunda adımlar atacaklarını bildirdiler. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title