Haberler

"Spor, Ülkemizde Teröre Karşı Bir Panzehirdir"

Güncelleme:

Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu'nda, Beylerbeyi Spor Kulübü Spor Okulu'nun açılış törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı Bağış, "Spor, ülkemizde teröre karşı da bir panzehirdir." dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sporun teröre karşı bir panzehir olduğunu belirterek, "Biz yüce meclis çatısı altında siyaset yapmayı istismar edenlerin, spor yapmayı dağa çıkıp teröristlerle kucaklaşmak olduğunu zannedenlerin bu törenden de alması gereken mesajı almalarını bekliyoruz" dedi.

Beylerbeyi Spor Kulübü'nün Spor Okulu'nun 75. YIL Stadyumu'nda gerçekleştirilen açılış törenine katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sporun teröre karşı bir panzehir olduğunu belirterek, BDP'li vekillerin dağda teröristlerle kucaklaşmasına sporla göndermede bulundu. Sporun ortak bir dil olduğunu belirten Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bizleri birleştiren kardeşliği pekiştirici bir özelliği olan bir platform. Zira spor ırkçılığın, ayrımcılığın ve hoşgörüsüzlüğünde panzehiri. Maç izlerken takımınız gol attığında o anda yanınızdakinin etnik kökenine, inancına bakmazsınız. O sevinci onunla birlikte paylaşırsınız. Tanımasanız bile rengi, dili, dini, ırkı sizi hiç ilgilendirmez. İşte 2002'de A milli Futbol Takımımız dünya 3.sü olduğunda bu ülkenin bütün vatandaşları birlikte sevindi. Basketbol takımımız 2010'da dünya 2.si olduğunda 12 dev adamı he birlikte kucakladık. Galatasaray UEFA kupası aldığında Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu demeden hepimizin göğsü kapardı. Londra Olimpiyatlarında Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut kardeşlerimiz o başarılara imza atarken sadece TRT spikeri değil, onları izleyen 75 milyon aynı şekilde duygulandı. Demek ki spor insanlığın ortak dilini, ortak hissiyatını yansıtan çok önemli bir platform" dedi.

BDP'li vekillerin dağda teröristlerle kucaklaşmasına sporla mesaj veren Bakan Egemen Bağış, "Birbirimizi değiştiremeyiz. Ben çok uğraştım. Birçok Galatasaraylı, Beşiktaşlı dostumu Fenerbahçeli yapmak için çok uğraştım ama başaramadım. Ama onları oldukları gibi seviyorum. Bu ülkede de spor insanları zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırdığı gibi zararlı düşüncelerden de kurtarır temennisinde bulunmak istiyorum. Maalesef sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünü yanlış anlayıp, dağı adres gösteren siyasiler türettik. Biz yüce meclis çatısı altında siyaset yapmayı istismar edenlerin, spor yapmayı dağa çıkıp teröristlerle kucaklaşmak olduğunu zannedenlerin bu törenden de alması gereken mesajı almalarını bekliyoruz. Spor ülkemizde teröre karşı da panzehirdir. Türkiye sportif ruhunu harekete geçirerek, hükümetimiz döneminde geçmişin acı yaralarını sararken öte yandan Avrupa'daki geçmiş acıları tekrar yaşama arzusu olan yara kaşıyıcılar Avrupa Birliği'nin temel direğine ve sporun asıl mesajı olan barışa zarar veriyorlar. İnşallah bunları da geride bırakacağız" şeklinde konuştu.

Spor konusunda son 10 yılda muazzam yatırımlar yapıldığını kaydeden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Biz durmak yok, tesisleşmeye devam diyoruz. Her ilimizde, bölgemizde yeni tesisler yapıyoruz. İnşallah İstanbul'umuzu 2020 olimpiyatlarına ve 2020 futbol şampiyonasına hazırlamak için de gerekli yatırımları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Spor belli bir kesimin ilgilendiği bir alan olmaktan çıkacak. En zenginin çocuğu da en fakirin çocuğu da burada spor yapabilecek, kaynaşabilecek. İşte devlete düşen, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmenin hassasiyetini de bu şekilde ortaya koyuyoruz. Sporda alt yapı devrimini gerçekleştirmek zorundayız. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Artık sadece İstanbul'da değil, Trabzon'da da, İzmir'de de, Erzurum'da da, İstanbul'da da çok farklı uluslar arası etkinlikleri gerçekleştirebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Beylerbeyi Spor'un yaptığı çalışmayı çok beğendiğimi vurgulayan Bağış, "Dünyanın en büyük

kulüplerinden bir tanesi Barcelona tamamen kendi alt yapısından yetiştirdiği sporcularla dünyaya adeta meydan okuyor. Demek ki beylerbeyi burada çok önemli bir iş yapıyor. Bizim ülkemize başka ülkelerden gelen sporculara verilen milyonlarca dolarlık miktarlar aslında bizim milli sermayemizden gitmektedir. Bu yavrularımızın her birinin uluslararası şampiyonlar olabileceğine ben inanıyorum. Yeter ki onlara gerekli yatırımı yapalım. Onlara gerekli ilgiyi gösterelim. Onlara sahip çıkalım. Biz başka ülkelerden sporcu getireceğimize başka ülkelere sporcu gönderen bir ülke haline gelebiliriz. Bu konuda azimli, karalı ve sporun içinden gelen bir başbakanımız olduğu için çok şanslıyız. Sporda çoktan bir Avrupa Birliği ülkesi olduk. UEFA içerisindeyiz. Türkiye'siz bir Avrupa Birliği dünya liginde ancak küme düşmeye oynar. Şampiyonluğu oynamak için Türkiye şart" şeklinde konuştu.

BAKAN EGEMEN BAĞIŞ'TAN RUM LİDERE MESAJ

Fenerbahçe'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı olan Limasoll'la yapacağı maç öncesinde Bakan Egemen Bağış, Rum yönetimine mesaj gönderdi. Bağış, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kuralar çekildi. Fenerbahçe Spor Kulübü Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Limassol takımıyla maç yapmak için oraya gidecek. Onlar da buraya gelecek. Buradan Güney Kıbrıs'a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Galatasaray gittiğinde, Karşıyakalı basketçilerimiz gittiğinde oradaki sporcularımızın güvenliğini sağlama konusunda aciziyet içerisine düşen Rumlara buradan bir mesaj veriyorum. Eğer yine güvenlik sorunu yaşayacaksanız hiç çekinmeyin, sıkılmayın, utanmayın yanı başınızdaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yardım isteyin. Şimdi birileri çıkıp Güney Kıbrıs, Kuzey Kıbrıs'ı tanımıyor O hikayeyi hiç anlatmasınlar. Çünkü elektriğe, suya ihtiyaç duyduklarında, yardıma ihtiyaç duyduklarında paşa paşa yardım aldıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden sporcularımızı korumak konusunda da yardım alabilirler. Güney Kıbrıs'ın Cumhurbaşkanı Hristofyas epeydir İstanbul'a gelmek istediğini, bizlerle görüşmek istediğini belirten demeçler veriyordu. İşte sana fırsat Hristofyas İstanbul'daki maça gel. Limassol'a İstanbul'un nasıl konukseverlik yapacağını bizzat kendi gözlerinle gör. Ama bir şartım var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Erol'la birlikte gel. Birlikte gelirseniz bizde maçı birlikte izleriz.

Maçtan sonra da yemekler de benden. Artık futbolda 'Avrupa Avrupa duy sesimizi' diye şerefli mağlubiyetler dönemini geride bıraktık. Artık sporun her dalında dünyaya meydan okuyan genç sporcularımız, kardeşlerimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz."

Bakan Egemen Bağış, konuşmasının ardından beylerbeyi Spor'un formasını giyerek, genç sporcularla sohbet etti. Daha sonra Bakan Bağış penaltı attı, ama minik sporcu gole izin vermedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Egemen Bağış Güney Kıbrıs İstanbul Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Bakmadan Geçme

Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı? Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman hangi platoda, ilçede çekiliyor? Kuruluş Osman dizi çekimleri nerede? Atalanta Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Atalanta B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? LEV hangi takım, açılımı ne? UEFA Kupası Finali Leverkusen hangi ülkenin takımı?
Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title