Haberler

Soma'da Madende Meydana Gelen Trafo Patlaması

Manisa’nın Soma ilçesinde özel bir maden ocağında vardiya değişimi sırasında meydana gelen trafo patlaması sonucu çıkan yangında maden ocağında mahsur kalan işçilerin tahliyesine devam ediliyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir maden ocağında vardiya değişimi sırasında meydana gelen trafo patlaması sonucu çıkan yangında maden ocağında mahsur kalan işçilerin tahliyesine devam ediliyor.

Soma Devlet Hastanesi'ne binlerce kişi akın ederken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Dumandan etkilenen çok sayıda işçi başta Soma olmak üzere çevre ilçe ve Manisa merkezdeki hastanelere sevk ediliyor. Olay yerinde Kızılay ekipleri süt ve bisküvi dağıtımı yaparken, işçi yakınlarının hastane önündeki bekleyişleri sürüyor.

Soma'nın en büyük maden işletmesi olan maden ocağında vardiyalı sistemle yaklaşık 6 bin 500 kişinin çalıştığı madende mahsur kalanların sayısının ise 200'ün üzerinde olduğu kaydedildi. 11 işçinin tedavisine devam edilirken, ölü sayısının 5 olduğu bildirildi.

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da Soma'ya gelmek üzere olduğu öğrenildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soma Devlet Hastanesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title