Haberler

Söke'de Yılan Balığı Şenliği'ne Yoğun İlgi

Aydın'ın Söke İlçesi'nde düzenlenen Yılan Balığı Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Aydın'ın Söke İlçesi'nde düzenlenen Yılan Balığı Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Bafa Gölü'nden yakalanan yılan balıkları, şenliğe katılanlara başta ızgara olmak üzere çeşitli sunumlarla ikram edildi. Şenliğe, yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Ege Bölgesi'nin en büyük göllerinden Bafa'nın kıyısındaki, köyken Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen Serçin'de, Yılan Balığı Şenliği düzenlendi. Besin değeri yüksek, kolesterolü azalttığı ve eklem ağrılarına iyi geldiği belirtilen yılan balığının yanı sıra gölden kefal ve çipura gibi çeşitli balık türlerini de yakalandı. Söke Belediyesi'nce Serçin Köyü Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe, Söke ve çevre ilçelerden ilgi yoğun oldu. Köy sakinlerinden emekli Korgeneral Eyüp Kaptan, Söke Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Toyran, Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, 22'nci Dönem CHP Aydın Milletvekili Mehmet Semerci, Kaymakam Mehmet Demirezer, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5 bin kişi etkinliğe katıldı. Bafa Gölü'nün karşı kıyısında bulunan Kapıkırı'na gelen bazı turist grupları da teknelerle Serçin'e gelerek şenliğin coşkusuna ortak oldu.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Etkinlik kapsamında yılan balığının tanıtımı yapıldı, faydaları anlatıldı. Ardından mehter takımı gösteri yaptı. Halk oyunları gösterisinin de sergilendiği şenlikte, Türk Halk Müziği sanatçısı Selcan Şahin konseri güne renk kattı. Ayrıca şenlikte tavla yarışması ve çocuklara yönelikte çeşitli oyunlar düzenlendi. Şenlik kapsamında Söke- Serçin arasındaki 25 kilometrelik parkurda bisiklet turu da düzenlendi.

400 KİLO YILAN BALIĞI DAĞITILDI

Şenlik öncesi Bafa'dan avlanan 400 kilo başta yılan balığının dışında çipura ve kefal balıkları; ızgara gibi çeşitli sunumlarla konuklara ikram edildi. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksek Okulu (MYO) aşçılık bölümü öğrencileri ile yöre balıkçıların hazırladığı sunumlar, afiyetle tüketildi. Şenlikte ayrıca tavuklu pilav ve lokma da ikram edildi. Etkinliğe katılanlar, yöresel ürünlerin satıldığı stantlarda alışveriş yapma fırsatı buldu. Serçin Muhtarı Durmuş Kavak, etkinliği organize eden Söke Belediyesine ve Başkan Süleyman Toyran'a teşekkür etti.

AMAÇ GELENEKSEL HALE GETİRMEK

Şenlikte konuşma yapan Başkan Toyran, "Söke Belediyesi olarak geleneksel köy yaşamının devam ettiği, doğasıyla, kültürüyle alternatif turizm seçeneklerine katkı verebilecek potansiyele sahip olan mahallerimizde; doğal güzelliklerin korunarak, kültürel değerlerin ön plana çıkarmak arzusundayız. Özellikle yöresel ürünlerin tanınırlığını artırmak, üretici ile tüketiciyi buluşturmak ve yörenin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlamak amacıyla bu şenliği planladık. Yılan Balığı da Meksika-Ege Denizi ve Bafa Gölü arasındaki yolculuğunda Serçin Mahallemizin ekonomisine yaptığı katkıyı önemsiyoruz. Amacımız bu etkinliği geleneksel hale getirmek" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Söke Belediyesi Süleyman Toyran Aydın Bafa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title