Haberler

Siyasilerden Örnek Birliktelik

Çorum'da bir araya gelen siyasi partilerin temsilcileri örnek bir birlikteliğe imza atarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Çorum'da bir araya gelen siyasi partilerin temsilcileri örnek bir birlikteliğe imza atarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Sosyal paylaşım sitelerinde Çorum'la ilgili yer alan asılsız haberlere düzenledikleri tepki gösteren AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yöneticileri, provokatif eylemlere karşı duyarlı davranılmasını istediler. Ece Grup'un iftar yemeğine katılan AK Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve AKP İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan'ın daveti üzerine bir araya geldi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yağlı'nın da eşlik ettiği heyet, farklı siyasi partilerde olsalar da Çorum'un ortak paydaları olduğunu, 1980 yılında büyük acıların yaşandığı kentte birliğin huzurun bozulmasına izin vermeyeceklerinin altını çizdi. AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, dostluk ve kardeşlik sürecini bazılarının emellerine ve heveslerine kurban ettirmeyeceklerini belirterek, "Toplumu kimse manipüle veya provoke etmeye kalkışmasın bundan kimseye bir fayda yok" dedi.

Her devirde her dönemde yapay gündem oluşturmak, şahsi kahramanlık gösterisinde bulunmak isteyenler olabildiğine dikkat çeken Uslu, bu tur eylemlere karşı dikkatli olunmasını istedi. Çorum'da çok acılar yaşandığını dile getiren Uslu, "Nitekim geçmişte biliyoruz öğleden önce ölen kardeşimizle öğleden sonra ölen kardeşimiz mezhepleri farklı olsa bile aynı silahın namlusundan çıkan kurşunlarla hayatlarını kaybetmişlerdir. Bunlar dosyalar da var. O dönemdeki savcının da elde ettiği verilerde var. Akıl ve vicdan sahibi insanlar olarak uygulamak isteyen veya uygulanmak istenen senaryo var mıdır? bilmiyoruz ama biz travma yaşamış nesiliz. Geçmişte acılar yaşamış olmamız nedeniyle daha dikkatli daha özenli davranmak zorundayız" dedi.

Toplumun hem siyasal önderleri hem kanaat önderleri olarak toplumun önündeki insanlar olarak kardeşçe, dostça ve muhabbet içerisinde olduklarını dile getiren Uslu, "Çorum'a yönelik, Türkiye'nin geleceğine yönelik farklı görüşlerimiz düşüncelerimiz olabilir bunları da esirgemeden söyleriz. Söz konusu Çorum, Çorum insanı olunca insanlık durur ve orada siyasal ayrılıklar gayrılıklar bitmiştir. Bizim insani duyarlılıklarımız ve reflekslerimiz devreye girmiştir. Böyle bir duyarlılıkla yine beraberiz. Çorum halkının daha soğukkanlı duyarlı davranacağına inanıyorum. Gazetelere intikal eden açıklamalar yüreğimizi ferahlatan açıklamalar. Son derece sağ duyulu dikkatli açıklamalar yapılıyor. Bu demektir ki bu toplumu manipüle etmeye provoke etmeye kalkışmasın bundan kimseye bir fayda yok" şeklinde konuştu.

"ÇORUM'UN BİR DAKİKA DAHİ OLSA HUZUR KENTİ OLMAKTAN ÇIKARILMASINA İZİN VERMEYİZ"

CHP Çorum milletvekili Tufan Köse ise, Çorum'un provoke edilmesi ve bir dakikalığına dahi olsa huzur kenti olmaktan çıkarılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Çorumlu siyasetçiler olarak siyasi düşüncelerini bir kenara bırakarak ülke ve Çorum için bir şeyler yapma çabası içerisinde olduklarını dile getiren Köse, Çorum'in çok büyük acılardan yoğrularak bugünlere geldiğine dikkat çekti. Çorum'un hem İç Anadolu'da hem de Türkiye'de bir barış vahası olduğunu dile getiren Köse, "Bunu da uzun yılların emeği ve hoş görüsüyle yaptık. Birlik beraberliğimizi devam ettireceğiz. Türkiye için arklı düşünüyor olabiliriz. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama hepimiz ülkemizi düşüyoruz. Hepimizin ülkemizin refahı huzuru için farklı yöntemler belirliyoruz. Ama isteğimiz ve düşüncemiz Türkiye ve Çorum. Refah ülkesi olsun. Bu anlamda yüreklerimiz aynı şekilde atıyor. Çorum'un provoke edilmesine, maniple edilmesine Çorum'un huzur kendi olmaktan bir dakika olmaktan çıkarılmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan da Çorum'un 1980 olaylarında 50 yıl kaybettiğini belirterek, kentin artık bir yıl dahi olsa kaybetmeye tahammülünün olmadığını vurguladı. Çorum'un gelişmiş şehirleri yakalamak zorunda olduğunu dile getiren Ceylan, bunun da iktidar ve muhalefetin birlikteliğiyle olacağına dikkat çekti. Bu süreçte yapılan açıklamalarda birliktelik fotoğrafının ortaya çıktığını kaydeden Ceylan, "Birlikteliğimiz bundan sonra da devam edecek. Bu tabloyu gördükten sonrada kimsenin hiçbir sözü, lafı kalmayacak" ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Ercan Daşdan ise Çorum'da olumsuz bir hava yaratılması veya eski günlere götürülmesine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada karşı koyacaklarını belirtti. Tüm siyasilerle ayrı ayrı diyaloglarının bulunduğunu dile getiren Daşdan, "Her ne kadar siyaseten söylemlerimiz belirli durumlarda ayrı düşse bile gönüllerimiz Çorum için Çorum'a yapılacak hizmetler için her zaman bir arada Çorum'u öne çıkaran, artıya götüren konularda birlikte hareket ediyoruz. Söylemlerimizde bunu ortaya koyuyoruz. Bugün Çorum için bir araya geldik Çorum için bir arada olacağız" şeklinde konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tufan Köse Ak Parti Türkiye Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title