Haberler

Siyaseti Yumuşatma Heyeti CHP ve MHP Liderleriyle Görüştü

Güncelleme:

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Siyasetteki üslubu yumuşatmaya yönelik TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşen, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi heyeti bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığındaki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyeleri TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu , Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, TİSK Genel Sekreteri Bülent Pirler ve TOBB Avrupa Birliği Dairesi Başkanı Mustafa Bayburtlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından diğer muhalefet partileriyle de görüşmelerine devam etti.

İlk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüşen heyet, parti genel merkezinde yaklaşık 25 dakika kaldı.

Bahçeli'yle yaptıkları görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçen heyet, CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla görüştü. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede; CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap, Erdoğan Toprak, Faik Öztrak ile Ankara Milletvekili Sinan Aygün de hazır bulundu.

Palandöken ziyaretlerine ilişkin olarak, "Ülkedeki birliğin, dirliğin ve samimiyetin devamıyla ilgili. Üslubun yumuşatılması ve gündemin tekrar ekonomiye odaklanması, Avrupa sürecinin hızlandırılması ve yeni anayasa çalışmalarının devamı ve ülkenin bir an önce bu seçim sürecinden, stresinden kurtulmasıyla ilgili" açıklamasında bulundu. Palandöken, ziyaretlerine BDP ile devam edeceklerini de kaydetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bendevi Palandöken Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli Türk İş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title