Haberler

Sinematek'te "Berlin Zamanı"

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi "Yeniden Sinematek" gösterimleri, bu ay "Berlin Hikayeleri"ni konu alan 4 önemli filmi sanatseverlerle buluşturuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Yeniden Sinematek' gösterimleriyle sürdürdüğü sinema keyfinde bu kez "Berlin Hikayeleri" temasıyla beyaz perdede. Ocak ayında sinema tarihinin önemli filmlerini İzmirlilerle buluşturmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Seferihisar, Aliağa ve Selçuk'taki gösterimlerle sinemaseverleri bambaşka bir dünyaya götürecek.

Berlin'in baş döndüren yaşamı

Carl Mayer ve Karl Freund tarafından kaleme alınan 1927 yapımı Alman sessiz filmi " Berlin : Büyük Bir Şehrin Senfonisi", Walter Ruttmann tarafından yönetildi. Berlin'in bir gününü anlatan film, Sovyet montaj teorisine uygun olarak çekildi.Weimar dönemi Almanya'sında başkent Berlin'in gün boyunca süren baş döndürücü yaşamına tanıklık ettiren film, makinelerin çılgın ritmine kapılan insanları gösteriyor. Film, aynı zamanda, 2. Dünya Savaşı'yla birlikte yerle bir olan şehrin neredeyse belgesi olma özelliğine sahip.

Film, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Yeniden Sinematek" programı çerçevesinde 4 Ocak Cuma akşamı İzmir Sanat - Büyük Salon,8 Ocak Salı akşamı İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi, 9 Ocak Çarşamba akşamı İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi - Çağan Irmak Salonu ve 10 Ocak 20.00 Perşembe akşamı İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Filmlerin başlama saatleri 20.00.

İtalyan yapımı Alman filmi

"Sıfır Yılı", Roberto Rossellini'nin dramatik, Yeni Gerçekçi bir filmi..1948 İtalya yapımı film, Türkiye'de ilk kez Mart 1966'da Türk Sinematek Derneği'nde gösterildi. İkinci Dünya Savaşı'nın etkilerini ve savaş sonrası Berlin şehrinin halini, sefaleti v e bireylerin birbirlerine karşı olan acımasız tutumunu tüm gerçekliğiyle yansıtan film, çekildiği dönemde çok ses getirdi. 11 Ocak'ta İzmir Sanat - Büyük Salon'da gösterime sunulacak "Sıfır Yılı", 22 Ocak'ta Aliağa, 23 Ocak'ta Seferihisar'da, 31 Ocak'ta ise Selçuk'ta izleyiciyle buluşacak.

Berlin'de komedi

"Bir, İki, Üç",Billy Wilder tarafından yönetilen ve senaryosu Wilder ile I. A. L. Diamond tarafından yazılan 1961 yapımıAmerikan komedi filmi..

18 Ocak Cuma saat 20.00'de İzmir Sanat - Büyük Salon'da izleyici ile buluşacak filmin konusu özetle şöyle:

Savaş sonrası Batı Berlin'de Coca Cola firmasının müdürlüğünü yapan MacNamara (J.Cagney) işleri yolunda giderken, Amerika'daki müdüründen aldığı bir telefonla müdürünün çapkın kızı Scarlett'in Berlin'e geleceğini öğrenir. Müdürü ondan kızına ailece göz kulak olmalarını ister. Bu durum MacNamara'nın tüm düzenini bozar.

En iyi yönetmen ödüllü film

Senaryosunu Peter Hanke ve Wim Wenders'in birlikte yazdığı ve Wim Wenders'in yönettiği "Berlin Üzerindeki Gökyüzü",Berlin'de gezen iki meleğin öyküsünü anlatıyor. Cannes Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ödülünü getiren filmde, Daniel ve Cassiel isimli iki melek, insanlara görünmeseler de tüm yalnız ve depresif ruhlara yardım ediyor. Meleklerin şehirdeki yolculuğunun nefes kesici siyah beyaz karelerle yansıtıldığı filmde, kamera insandan insana, duvar ve binaların içinden süzülerek ilerlerken izleyiciyi de adeta büyülüyor.

Film, 25 Ocak Cuma İzmir Sanat - Büyük Salon'da gösterime girecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Berlin İzmir Güncel Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title