Haberler

Siirt'te meydana gelen kazada anne ve 5 çocuğunun ölümüne neden olan yangın mekanik arıza kaynaklıymış

Güncelleme:

Siirt'in Kurtalan ilçesinde meydana gelen kazada anne ve 5 çocuğunun hayatını kaybetmesine neden olan yangının mekanik arıza kaynaklı olduğu bilirkişi raporuyla belirlendi.

SİİRT'in Kurtalan ilçesinde anne ve 5 çocuğunun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda, kaza yapan otomobilde çıkan yangının mekanik arıza kaynaklı olduğu belirtildi.

Kaza, 6 Kasım'da Siirt- Kurtalan kara yolu, Gözpınar köyü Çay Geçit mezrasında meydana geldi. Mehmet Yaşar'ın kontrolünü yitirdiği 72 KA 229 plakalı otomobil, şarampole devrilip, alev aldı. Alevler tüm aracı sararken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ekiplerin yaptığı kontrolde Aynur Yaşar (35), çocukları Beritan (15), Viyan (14), Bahoz (12), Cudi (6) ve Rodi'nin (4) hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan Mehmet Yaşar ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı.

Ailenin cenazeleri otopsi işlemlerinin ardından Kozluk ilçesi Kumlupınar köyü Kocabey mezrasında toprağa verildi. 8 kişilik aileden geride Mehmet Yaşar ve o gün köyde anneannesinin yanında kalan 11 yaşındaki kızları Nuarin kaldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI

Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ve 4 savcının görev aldığı soruşturmada bilirkişi raporu tamamlandı. Soruşturmada otomotiv, makine ve elektrik uzmanlardan oluşan bilirkişi heyeti, 7 sayfalık rapor hazırlayarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Raporda, 39 yaşındaki aracın plastik aksamlarının, iç döşemelerinin, direksiyon ve ön göğüs bölgesi ile yolcu ve sürücü koltuklarının tamamen yandığı, araçta sadece koltukların demir iskeletinin kaldığı belirtildi. Raporda, LPG tankında herhangi bir deformasyon, çatlak veya patlama şeklinde bir hasar bulunmadığının tespit edildiği, yangının motor kısmından alev alarak başladığı, LPG gazı sızıntısının oluşturduğu ısıl basıncın motor kaputunun içini basınçlı bir kap durumuna getirerek patlattığı ve kaputun öne doğru fırladığı belirtildi. LPG tankının ise 30 Aralık 2022'de muayene istasyonunda kontrol edildiği, ekonomik ömrünü tamamlamış olan LPG tüpünün yenilendiği, 2032 yılına kadar kullanılabileceği ve yangın ile LPG tankı arasında herhangi bir illiyet bağı bulunmadığı ifade edildi. Değerlendirmede ise alev kümesinin motor ile radyatör arasındaki iç bölgede bulunması yönündeki bulguların elde edilmesiyle, yangının otomobildeki mekanik arıza kaynaklı meydana geldiği kanaatinin oluştuğu kaydedildi. Yangının başlama nedeninin, aracın hatalı kullanımından kaynaklı olamayacağı kanaatine ulaşıldığı aktarıldı.

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

HABER SİİRT,(DHA)-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurtalan Siirt Soruşturma Trafik Kaza Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title