Haberler

İzmir'de Sığınmacı Çocuklar Okullarına Kavuşuyor

Güncelleme:

İmam Hatipli Mezunlar Derneği (İMHAD) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortak yürüttüğü çalışmayla sığınmacı çocuklar için okul açılması kararına hız verdi.

İmam Hatipli Mezunlar Derneği (İMHAD) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ortak yürüttüğü çalışmayla sığınmacı çocuklar için okul açılması kararına hız verdi.

İmam Hatipli Mezunlar Derneği (İMHAD) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üç yıldan bu tarafa mülteci çocuklarına okul açılması yönündeki projede önemli bir aşama kat etti. Okulda sadece Arapça üzerinden eğitimlerin yapılacağı öğrenilirken, bu şekilde mülteci ailelerin çocuklarının topluma kazandırılmasının amaçlandığı bildirildi. Proje kapsamında, Buca, Bornova, Konak ve Gaziemir bölgelerinde açılacak okullarda da binaların yerlerinin belirlenme aşamasında olduğu öğrenildi.

İMHAD Başkanı Burhaneddin Kansızoğlu, açılacak okula hakkında bazı açıklamalar yaptı. Türkiye'de 2 buçuk milyondan başka mülteciler olduğunu hatırlatan Kansızoğlu, Suriyeli çocukları açılacak okula davet etti.

Kansızoğlu, yurdumuzda iki buçuk milyondan fazla sığınmacı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bunların bir kısmı İzmir'imiz de yaşıyor. İzmir'de yaşayan ailelerin okula herhangi bir sebeple gidemeyen çocuklarına devletimiz kucak açtı. Bu çocuklarımız için inşallah İmam Hatip Okullarını açıyoruz. Bu vesile ile herhangi bir nedenle okula gidemeyen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okuyacak çocuklarımızı bekliyoruz. Suriyeli, Iraklı veya herhangi bir yerden mülteci kardeşlerimizi Buca, Bornova, Konak ve Gaziemir bölgelerinde açılacak okullarımıza müracaatlarını bekliyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hatipli Bornova Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title