Haberler

Shanghai'ın uluslararası yolcu sayısı 19,6 milyonu aştı

Güncelleme:

2023 yılında Shanghai kentine gelen ve kentten giden uluslararası yolcu sayısı 19,6 milyonu aştı. Kentteki havalimanlarından yaklaşık 19 milyon yolcu Çin'e giriş yahut çıkış yaptı. Ayrıca, 19.000 Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya vatandaşı Shanghai üzerinden vizesiz olarak Çin'e giriş yaptı.

SHANGHAİ, 5 Ocak (Xinhua) -- 2023 yılında Shanghai kentine gelen ve kentten giden uluslararası yolcu sayısı 19,6 milyonu aştı.

Kentin sınır denetim yetkililerinin Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, söz konusu dönemde kentteki iki büyük havalimanı olan Pudong ve Hongqiao üzerinden yaklaşık 19 milyon yolcu Çin'e giriş yahut çıkış yaptı. Bu sayı, ülke genelinde havalimanlarını kullanarak gelen ve giden yolcuların yaklaşık üçte birini oluşturdu.

Kentin sınır denetim istasyonuna göre, Aralık 2023'te umuma mahsus pasaportu bulunan 19.000 Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya vatandaşı, Shanghai üzerinden vizesiz olarak Çin'e giriş yaptı.

Çin'de bu ülkelerin umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarına yönelik tek taraflı vize muafiyeti politikası 1 Aralık'ta yürürlüğe girerken, Çin'e seyahatleri kolaylaştırdı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Hollanda Shanghai Malezya İspanya Almanya İtalya Fransa Çin Ulaşım Turizm Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title