Haberler

Sezer: Türkiye'de Siyaseti Düzeltmek Gerekiyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'Sorunların Çözümü İçin Öncelikle Türkiye'de Siyaseti Düzeltmek Gerekiyor' Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Sorunların çözümü için öncelikle Türkiye'de siyaseti düzeltmek gerekiyor'' dedi.

DSP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğundan bir grup öğrenciyi makamında kabul eden Sezer, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğrencilere Türk siyaseti ve son siyasi gelişmeler hakkındaki görüşlerini anlatan Sezer, ''Siyasetsiz bir demokrasi yok. Türkiye'de maalesef siyaset kurumu sorunların çözümünde çok başarılı değil. Türkiye'de siyaset, sorun çözmek bir tarafa sorunun kendisi olmaya başladı. Sorunların çözümü için öncelikle Türkiye'de siyaseti düzeltmek gerekiyor'' dedi.

Siyasete katılmaları yönünde öğrencilere çağrıda da bulunan Zeki Sezer, ''lider sultası''nın düşünen, genç, nitelikli insanların partilerde çoğalması ile aşılabileceğini anlattı.

Bir öğrencinin ''gençlerin kamplaştırıldığını'' belirtmesi üzerine Sezer, ''Din karşıtlığı laiklik değil, inançlara saygılı laiklik önemli. Laiklik de en çok İslamiyet'e yakışır. Allah'a sarıkla, türbanla, cüppeyle değil; sevgiyle, yürekle ulaşılır'' şeklinde konuştu.

Sezer, son dönemlerde Türkiye'de yaşanan sürecin ''dalgalı bir dönem'' olduğunu belirterek, ''Bu dalgalanmanın ardından pırıl pırıl bir deniz ortaya çıkacak. Umudunuzu kaybetmeyin'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title