Haberler

Şeker Hayat'a Bir Ödül Daha

Güncelleme:

Eyüp Belediyesi'nin İstanbul Kalkınma Ajansı'nın işbirliğinde gerçekleştirdiği Şeker Hayat bir ödül daha kazandı.

Şeker Hayat'ın ödülünü, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'ya Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek verdi.

Haftasonu Ankara'da yapılan 'Yaşanabilir ve Estetik Şehirler' konulu 4'üncü Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda 286 proje yarıştı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda, Şeker Hayat ödül kazandı. Şeker Hayat'ın ödülünü alan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Projenin bu kadar ilgi görmesi bizleri çok sevindirdi. Türkiye'nin dört bir yanından belediyelerimiz Şeker Hayat atölyesi için arıyor. İstanbul'daki tüm ilçelerimizden Down Sendromlu ve mental gençlerimiz katılmak için başvuruyor. Şeker Hayat atölyelerimizin sayısını en kısa zamanda artıracak ve bundan sonra çok daha güzel projelere imza atacağız. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımızı Down Sendromlu ve mental gençlerimizi ve onların özverili sevgili ailelerini kutluyor ve ödülü onlar adına alıyorum" dedi.

ŞEHİR İNSANI ŞEKİLLENDİRİR

Sempozyumda bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, insanın şehri şekillendirmediğini, şehrin insanı şekillendirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Eğer şehir denildiğinde aklına taş gelen, aklına beton gelen, aklına sadece asfalt gelenler varsa onlar kendilerini ve medeniyet algılarını lütfen tekrar tekrar sorgulasınlar. Onlar bu işi bilmiyorlar. Bir şehre gönül gözüyle bakanlar şehrin ruhunu, tarihini, medeniyetini, kültürünü görürler. Masal gibi bir şehir içinde yaşayanları masal kahramanı yapabiliyor."

YOĞUN KATILIM

Sempozyumun açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve AK Partili belediye başkanları katıldı. Şeker Hayat Atölyesi'ne devam eden Down Sendromlu ve mental gençlerin kurduğu stand büyük ilgi çekti. Sempozyuma katılanlar, gençlerin ürettikleri eserlere hayran oldu, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Kavuncu Ak Parti İstanbul Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title