Haberler

Şehitlikte Bayram - Samsun/çankırı/

Samsun, Çankırı ve Çorum'da' şehit aileleri yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

Samsun, Çankırı ve Çorum'da' şehit aileleri yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

Samsun'da şehitlikte hüzünlü bayram

Samsun'da şehit yakınları, Asri Mezarlık ve Garnizon Şehitliği'ndeki evlatlarının, eşlerinin ve torunlarının mezarlarına ziyarette bulundu.

Asri Mezarlık'taki şehitlik ile Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne sabah saatlerinden itibaren gelen şehit yakınları, gözyaşları içinde mezarları ziyaret etti. Çocuklarının mezar taşlarını yıkayan anneler, dualar eşliğinde evlatlarıyla "bayramlaştı."

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na 4 yıl önce PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Umut Bulut'un annesi Gülbahar Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüreklerinin buruk olduğunu söyledi.

"Bayramda elimizi öpecek çocuklarımız varken, şimdi taşın başına geliyoruz." diyen Bulut, "İçerimiz yanıyor. Bir FETÖ belası çıktı. Bütün herşey onun başının altından çıkıyor. Çocuklarımızı kime teslim edeceğiz. Her gün şehit, her gün şehit. Bittik, sözlerin bittiği yer. Ciğerlerim yanıyor, parçalandık." ifadelerini kullandı.

Oğlunun mezar taşındaki fotoğrafının sökülüp atıldığını öne süren Bulut, yetkililerden mezarlıkların güvenlikli hale getirilmesini istedi.

Çankırı'da şehitlik ziyareti

-Çankırı Garnizon Şehitliği, Kurban Bayramı öncesi şehit aileleriyle doldu

Şehit babası Kiper:

"Bayramlarda duygu daha çok oluyor. Her bayram aksatmadan geliyoruz"

Çankırı Garnizon Şehitliği, Kurban Bayramı öncesi şehit aileleriyle doldu.

Şehitliğe erken saatlerden itibaren gelen aileler, şehitlerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Van'da teröristlerle girdiği çatışmada 1999 yılında şehit olan Erkan Kiper'in babası Erol Kiper, eşi ve çocuklarıyla birlikte oğlunun mezarına ziyarette bulundu.

Mezarın başında dualar okuyan baba Kiper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sık sık şehitliği ziyaret ettiğini dile getirdi.

Erkan Kiper'in 2000 yılına 10 gün kala şehit olduğunu söyleyen Kiper, "Yeni yıla çok kısa süre kala 22 yaşındayken Van'da şehit oldu. Biz de Çankırı Şehitliği'ne defnettik. O günden beri ailecek sık sık gelip ziyaretini yapıyoruz." dedi.

Bayramlarda daha çok duygulandıklarını belirten Kiper, "Bugün arife günü diye oğlumu ziyarete geldik. Yarın bayramın ilk günü yine geleceğiz. Bayramlarda duygu daha çok oluyor, o nedenle her bayram aksatmadan geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kiper, "Evladımızı kaybettik, yüreğimiz yanık. O nedenle ne söylesek boş." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Umut Bulut Çankırı Samsun Çorum Güncel Haberler

title