Haberler

Şehit Savcı Kiraz, Memleketinde Anıldı

Şehit savcı Kiraz, memleketi Mersin'de anıldı- Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım: "Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır"- Mersin Barosu Başkanı Antmen: "Çoğumuzun yakından tanıdığı bir hukukçu. Babası ve amcası yıllarca Mersin Adliyesi'ne emek veren arkadaşlarımız.

Şehit savcı Kiraz, memleketi Mersin'de anıldı- Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım: "Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır"- Mersin Barosu Başkanı Antmen: "Çoğumuzun yakından tanıdığı bir hukukçu. Babası ve amcası yıllarca Mersin Adliyesi'ne emek veren arkadaşlarımız. Bu, acımızı kat be kat arttırıyor" Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, mesleğinin ilk yıllarında staj yaptığı Mersin Adliyesi önünde anıldı.Adliye önünde toplanan çok sayıda savcı, hakim ve avukat, Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.Daha sonra basın açıklaması yapan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, saldırıyı nefret ve şiddetle kınadıklarını söyledi.Kiraz'ın şehit olduğu haberinin yüreklere kor gibi düştüğünü aktaran Yıldırım, "Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır" dedi.Menfur saldırıyı, Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimi olarak nitelendiren Yıldırım, şöyle devam etti: "Bu saldırı, alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör, düşüncenin öz suyunu emer ve kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar, yargı mensuplarımızı çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve onları yıldıramayacaktır."Yıldırım, Kiraz'a Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına, yargı camiasına sabır ve metanet diledi.Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de gazetecilere, Türkiye'nin, "alçak bir terör saldırısıyla sarsıldığını" kaydetti.Kiraz'ın, mesleğe ilk başladığı yıllarda Mersin'de staj yaptığını aktaran Antmen, "Çoğumuzun yakından tanıdığı bir hukukçu. Babası ve amcası yıllarca Mersin Adliyesi'ne emek veren arkadaşlarımız. Bu, acımızı kat be kat arttırıyor" diye konuştu.Yargı camiasını bütün olarak gördüklerini ve bu saldırının demokrasiye yapıldığını kaydeden Antmen, avukatlık mesleğine yöneltilen bazı söylemlerin ise acı olduğunu sözlerine ekledi.Antmen, baba Hakkı Kiraz'ın geçmiş yıllarda kadastro mahkemesinde yazı işleri müdürü, amca Sefer Kiraz'ın da iş mahkemesinde memur olarak görev yaptığını belirtti. -

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Selim Kiraz Mustafa Yıldırım Alpay Antmen Mersin Politika Güncel Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

title