Haberler

Sedat Yalçın Partililere Seslendi

Güncelleme:

Ak Parti'de Danışma Meclisleri Nilüfer ve Osmangazi ilçeleriyle devam etti.

AK Parti ilçe danışma meclisleri devam ediyor. Danışma meclislerinde bu hafta sıra Nilüfer ve Osmangazi ilçelerindeydi. Nilüfer İlçe Danışma Meclisi, BESOB'un Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Konferans Salonu'nda, Osmangazi İlçe Danışma Meclisi ise Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Başkanlık Salonu'nda yapıldı. Toplantılarda partililere seslenen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Kucaklayıcı bir siyaset benimsiyoruz. Türkiye'nin sigortasının AK Parti olduğu bu siyasetle ortaya çıktı. Çok farklı kesimden insanların AK Parti'de buluştuğunu milletimiz gördü" dedi.

İlçe danışma meclislerine AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Canan Candemir Çelik, İsmet Su, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa il yöneticileri, Cemalettin Torun, İsmail Hakkı Edebali, Ömer Demir, İbrahim Okur, Asım Amil, Ali Yılmaz, Zeki Eker, İlhami Aydın, Abdullah Duman, Ali Rıza Özmen, Embiya Akkuş, Ali Özkan, Fatma Erdönmez, Gülten Kapıcıoğlu, Ercan Yakut, Niyazi Salman, Dinçer Akyel, Hasan Taş, Sadettin Cangül, Niyazi Pakyürek, Muharrem Durmuş, Sayım Temel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Akyüz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Danışma meclislerinde birer konuşma yapan, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini faaliyetleri hakkında salonu dolduranlara bilgi verdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise belediye çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Danışma meclislerinde kürsüye çıkan AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Canan Candemir Çelik, Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Kemal Şerbetçioğlu da meclis çalışmaları hakkında geniş çaplı bilgiler aktardı.

"VERDİĞİMİZ TAAHHÜTLER VAR…"

Nilüfer ve Osmangazi İlçe Danışma Meclisleri'nde partililere hitap eden AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, yeni bir seçim döneminin arifesinde olduklarını hatırlatarak, ilçe danışma meclislerinin bu nedenle son derece dikkatle izlenmesi gereken platformlar olduğunu söyledi. Yalçın, "Bir yıl sonra milletin önüne çıkacağız. Vatandaşın hafızasında şu anda oluşan hizmetlerle ilgili algı olumluysa yaptığımız işler başarılıdır, bir sonraki dönem için yine bize vize verebilir anlamına geliyor. 2009 yerel seçimlerinde bizim taahhütnamelerimiz var. Kitapçıklar vatandaşın evinde duruyor. Tekrar önüne gittiğimizde bizim önümüze getirecekler. Dolayısıyla buradaki toplantılarda mümkün olduğu kadar 2009 taahhütlerimizi bir defa dillendirelim. Bu toplantılar bunun için önemli" dedi. Başkan Yalçın, sandık yönetim kurulu hakkında da bilgi verdi. Yalçın, sandık yönetim kurulları sayesinde seçim sonuçlarını saatler öncesinden öğreneceklerini söyledi.

"NİLÜFER DİĞER İLÇELERDEN FARKLI DEĞİL…"

Yerel seçimlerde Nilüfer'in diğer ilçelerden farklı bir konumda olmadığının altını çizen Yalçın, şöyle devam etti:

"Seçimlerle ilgili heyecanımızı saklı tutacağız. Çok aşırı heyecana gerek yok. Nilüfer'in diğer ilçelerden çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Diğer ilçelerde hangi çalışmaları yapıyorsak burada da aynı çalışmayı gerçekleştireceğiz. Diğer ilçelerdeki başarımızı Nilüfer'de de gerçekleşmemesi için hiçbir sebep görmüyorum. Biraz sakin ve birebir çalışacağız. Nilüfer'de biz birinci partiyiz. Partimizin Nilüfer'de çok ciddi potansiyeli var. Doğru çalışmalar yapıldığı zaman AK Parti'nin belediyecilik anlayışının Nilüfer'de çok net bir şekilde ifade edilebileceğine yürekten inanıyorum"

"SİYASİ İSTİKRAR SAYESİNDE BÜYÜK KAZANIMLAR SAĞLADIK…"

Seçim sırasında birkaç konunun üstünde durmaları gerektiğini vurgulayan Yalçın, "10 yılda Türkiye'nin siyasi istikrar sayesinde çok önemli bir kazanım elde etti. Ayrıca siyasi istikrara bağlı oluşan doğru politikalar ve AK Parti'nin reformcu anlayışları halkın çok net bir şekilde üzerinde durduğu 3 başlık. Bunlara bağlı olarak ekonomik istikrar ve kişilerin yaşamındaki refah artışı ortaya çıktı" diye konuştu. İstikrar ortamının vatandaşa kazandırdıkları unsurlar olduğunu ve bunların sahada anlatılması gerektiğini ifade eden Yalçın, 10 yıldaki kritik değişiklikleri rakamlarla aktararak bunların da topluma mutlaka hatırlatılması gerektiğini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE OSMANGAZİ'YE ÖVGÜ

Yalçın, kentsel dönüşüm konusuna değinirken de ilçenin bütününü içerecek biçimde bir master plan üzerinden çalışan Osmangazi Belediyesi'nin çalışma yöntemini çok doğru bulduğunu ifade ederek, Başkan Mustafa Dündar'ı kutladı. Başkan Yalçın, şunları söyledi:

"Osmangazi ilçemiz bu işi ne kadar başarılı yaparsa, Bursa'ya yansıması da o kadar iyi olacak. Bu konu çok ciddi sorumluluk isteyen bir iş… Akşamdan sabaha karar verip yapılacak bir iş değil. Bursa gibi tarihi kenti, imparatorluğa başkentlik yapmış bir kenti dönüştüreceksiniz. Herkesin sorumluluğunun farkında olması gerekir. Dönüştürdükten sonra ortaya çıkacak resmi bugünden herkese göstermemiz gerekiyor. Bursa nasıl bir şekle dönüşecek. Bursa'nın siluetinin nasıl oluşacağını, tüm Bursa'yı içerecek kentsel dönüşüm master planıyla ortaya koymamız gerekiyor. Kentsel dönüşümle ilgili yapılacak çalışmalar bütünsel olmak zorunda. Bursa'nın bütünüyle ilgili bir kentsel dönüşüm master planını bir üst otoritenin yapmasına kesinlikle ihtiyaç var. Her ilçe o büyük resme uygun olarak oraya monte etmek zorunda. Büyük resimde nereleri tarihi bölgeler, nerelerin zemini problemli, nerelerden fay hattı geçiyor? Kentsel dönüşümü yaparken işin sosyal boyutunu da dikkate alarak yapmalıyız. Mahalle kültürünün kaybolmaması, kiracının, esnafın pozisyonunun etkilenmemesi için çok ayrıntılı çalışmaya ihtiyaç var."

TURİZM KONUSU

Bursa'nın vizyonunda artık turizmin de olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Bursa muhteşem imkânlarıyla turizmden çok ciddi pay alma olanağına sahip. Bursa turizminin birinci derece marka yapacak yer Osmangazi'deki tarihi merkezdir. Orası varsa Bursa turizmi var olacaktır. Orayı dikkate almayan hiçbir turizm vizyonundan bir şey çıkmaz. Turizmle ilgili olarak bu tarihi bölgelerin bir sınır içerisine alınması ve bir hukuki tanım yapılmasına ihtiyaç var. O bölgelerde yapılacak çalışmaların çok özel teşvikine, çok özel imar uygulamalarına ihtiyacı var. Oraları düzenlediğimizde, açık müze haline getirdiğimizde Türkiye'nin değil dünyanın önemli merkezlerinden biri haline gelebilir" şeklinde konuştu.

UZLAŞMA KÜLTÜRÜNE DAYALI SİYASET

AK Parti'nin son yılda çok önemli işler yaptığını vurgulayan İl Başkanı Yalçın, bunları yaparken uzlaşma kültürüne bağlı kaldıkların söyledi. Yalçın, şöyle devam etti:

"Hiç kavga etmedik. Kavga en kolay iş… Bu milletin hukuku için, bu devletin bekası için siyaset ve iktidar makamında olanların böyle bir şey yapmaya hakları yok. Tamamen uzlaşma kültürüne dayalı olarak siyaset yapmaya gayret ediyoruz. Sistemi sürekli normalleştirmeye çalışıyoruz. Seçilmeden ülkeyi yönetmek isteyenlerin Türkiye'yi getirdiği noktadan daha ortalama bir yere çekmeye çalışıyoruz. Yapmak istediğimiz siyaset bu. Anayasa çalışmalarında da yapılmak istenen ülkeyi normalleştirmek…

Hiç vatandaşı kandırmadık, hiç yalan söylemedik. Seçim zamanı gökteki yıldızlara kadar vaat edip seçimden sonra unutanlardan hiç olmadık. Acı da olsa gerçeği söyledik. Vatandaş da samimiyetimize inandı ve oy vermeye devam etti. Kucaklayıcı bir siyaset benimsiyoruz. Türkiye'nin sigortasının AK Parti olduğu bu siyasetle ortaya çıktı. Çok farklı kesimden insanların AK Parti'de buluştuğunu milletimiz gördü. İlkeli ve değişimci siyasetimizi de her zaman ortaya çıkardık."

Bu arada Osmangazi İlçe Danışma Meclisi'nde kendini fesheden HAS Parti'den AK Parti'ye geben 37 kişiye de rozetleri takıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title