Haberler

Sedat Yalçın'dan 18 Mart Zaferi Mesajı

Güncelleme:

Ak Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Türkiye Cumhuriyeti'nin millet kavramıyla ifade edilen bölünmez bütünlüğünü, vatan toprakları için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerine borçlu olduğunu söyledi. Yalçın, "Şehitlerimiz, millet olabilmek için Lazından Kürdüne, Çerkezinden Türküne beraberce şahadet şerbetini içtiler. Ne mutlu ki, onların bu millet için geride bıraktığı yüksek şuur bugün Türkiye'nin kalkınması, barış ve huzur iklimine kavuşmak için kullanılıyor" dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yalçın, mesajında, Çanakkale'de 98 yıl önce ortaya konan kararlılık ve fedakârlığın, sarsılmaz bir vatan sevgisi gerektirdiği, bu sevginin de millet bilincine ulaşılmasında kullanılan en büyük zenginlik ve güç olduğunu dile getirdi.

Yalçın şöyle devam etti:

"Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanan, en büyük kahramanlık destanları arasındadır. Çanakkale, Kurtuluş Savaşımıza dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yoldaki en önemli duraktır. Çanakkale'de, tarihten silinmek istenen bir millet, bütün yokluk ve olanaksızlıklara rağmen yaşadığı toprağı, yani vatanını canı pahasına savunmuştur. Bu yüksek ruh ve şuurla girişilen mücadele, insanlık tarihinde özel bir yer almıştır."

'O YÜKSEK ŞUUR TÜRKİYE'NİN KALKINMASI İÇİN KULLANILIYOR…'

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hissiyatında Çanakkale'nin ayrı bir anlam ifade ettiğine de değinen AK Parti İl Başkanı Yalçın, mesajını şöyle sürdürdü:

"Çanakkale yalnızca aziz bir hatıra değil. Geleceğe yürürken soluklandığımızda ilham aldığımız bir büyük kaynak. Bu kaynak millet olma bilincimizi besliyor. O savaştaki binlerce şehidimiz, millet olabilmek için Lazından Kürdüne, Çerkezinden Türküne beraberce şahadet şerbetini içtiler. Ne mutlu ki, onların bu millet için geride bıraktığı yüksek şuur bugün Türkiye'nin kalkınması, barış ve huzur iklimine kavuşmak için kullanılıyor."

Şehitler Günü'nün Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart'la daha büyük bir anlam kazandığına vurgu yapan Yalçın, mesajını şu sözlerle bitirdi:

"Şehitlerimizin bize bıraktığı bu emaneti aynı şuur ve inançla daha yükseğe doğru taşıyoruz. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti'ni, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele ediyoruz. Bu duygularla Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakların bize vatan yapan tüm şehitlerimizi ve kahramanlarımızı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve şükranla anıyoruz."

AK PARTİ İL YÖNETİMİ PINARBAŞI ŞEHİTLĞİ'NDE…

Bu arada AK Parti İl Yönetim Kurulu bu sabah Ulucami'de namaz kıldıktan sonra Pınarbaşı Şehitliği'ne ziyarette bulundu. Sedat Yalçın öncülüğündeki yönetim, vatanın bütünlüğü için can vermiş şehitlerin mezarları başında saygı duruşunda bulundu, dua etti. Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, şehitlerin fotoğraflarının sergilendiği salonu da dolaştı. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, burada şehitliğin anı defterine duygu ve düşüncelerini belirten ifadeler yazdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çanakkale Zaferi Sedat Yalçın Ak Parti Güncel Haberler

title