Haberler

Savunma Sanayi Müsteşarlığından Askeri Araç İhalesi

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (Ssm), Son Yılların En Büyük Boyutlu Araç Tedariki İhalesinde Düğmeye Bastı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), son yılların en büyük boyutlu araç tedariki ihalesinde düğmeye bastı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı için SSM tarafından tedariki planlanan 2 bin 720 adet taktik tekerlekli araç alımına yönelik ihalede firmalara davet çağrısı yapıldı.

SSM tarafından yapılan duyuruda, TSK için tedariki öngörülen taktik tekerlekli araçlar 4 ayrı grup halinde ihale yolu ile yurt içinden temin edilecek.

Tedarik kapsamındaki araçların 4 ayrı grup halinde SSM'ye teslimi öngörülürken, bunlar şöyle sıralandı:

1. grup kapsamında 413 adet koruma kontrol aracı, 448 adet yük ve personel aracı,

2. grup içinde, 706 adet yük ve personel aracı,

3. grupta 468 adet mayına karşı korumalı araç,

4. Grup kapsamında 282 adet 5 tonluk yük aracı ile 403 adet 10 tonluk yük aracı.

Taktik Tekerlekli Araç alımı, Savunma Sanayii Müsteşarlığının oluşturduğu portföye giren yurt içi firmalarınca gerçekleştirilecek.

Programa göre söz konusu ihale ile ilgili olarak teklife çağrı dosyaları almaları istenen firmalar bu yöndeki taleplerini 14 Aralık 2007 tarihine kadar SSM'ye iletebilecekler.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının öz kaynaklardan karşılanması planlanan söz konusu araç tedariki ile Türk savunma sanayi firmalarına da önemli iş potansiyeli sağlanması ve bu sayede de firmaların mevcut kabiliyet ve kazanımlarının arttırılması hedefleniyor.

Önümüzdeki yıl içinde muhtelif partiler halinde tedarik edilecek taktik tekerlekli araçlarla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin mevcut lojistik yapısı daha da güçlendirilmiş olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title