Haberler

Sapanca Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Güncelleme:

Sapanca Belediyesi ile Belediye-İş sendikası arasında 60 belediye işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesinde mutlu sona gelindi.

Sözleşme, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Belediye-İş Sendikası İzmit Şube Başkanı Osman Şar, Belediye-İş Sendikası Sapanca Baş Temsilcisi Rasim Nalbantoğlu, Sapanca Belediyesi Mali Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İ.Engin Balcı tarafından imzalandı.

Sözleşme 60 maddeden oluşurken 3 sene geçerli olacak. 1 Mart tarihinde başlayan ve 4 ay süren görüşmeler sonrası anlaşmaya varıldı. Sapanca Belediyesi daha önce memura endeksli olarak zam alan işçilerine memura endeksten çıkarttı. 5+5 olmak üzere toplamda yüzde 10 zam yapan Sapanca Belediyesi Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Sosyal haklara ise yüzde 5 ila yüzde 10 arasında ücret zammı yapıldı. Taban ücreti 35 Türk Lirasından 45 Türk Lirasına çıkartılarak düşük maaş alan işçilerin maaşlarına iyileştirme yapıldı. İşçilerin daha önce ki yıllık izni 20 gün iken bu sözleşmede yıllık izinler 25 güne çıkartıldı.

Belediye-İş sendikası İzmit Şube Başkanı Osman Şar "Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Uslu'ya, çalışan işçi arkadaşlarımız için yapılan toplu iş sözleşmesinde, sürece olan yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Önemli olan ücretin az ve çok olması değildir, yönetimlerin çalışanları ile olan diyaloglarıdır. Biz bunu Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu'da gördük. Yeni imzalanan sözleşmenin işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediye-İş Sapanca Baş Temsilcisi Rasim Nalbantoğlu ise "Toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmesinin sevincini yaşıyoruz. Sendika olarak 3+3 oranında zam talebimiz oldu. Ancak Sapanca Belediye Başkanımız İbrahim Uslu 5+5 olmak üzere sözleşmenin bitirilmesini istedi ve toplu iş sözleşmesini imzaladı. Başkanımıza çalışanlarına yaptığı bu jest karşısında işçi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Sözleşmenin belediyemize ve işçi arkadaşlarımızı hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, bundan sonraki çalışmalarından başarılar dileri" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sapanca Belediyesi İbrahim Uslu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title