Haberler

Şanlıurfa - 3 Bin Kişiye Çiğköfte İkramı

Şanlıurfa Belediyesi Tarafından Bu Yıl 6. Kez Düzenlenen 'peygamberler Şehri Şanlıurfa Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' Kapsamında 3 Bin Kişiye Ücretsiz Çiğköfte Dağıtıldı.

Balıklıgöl amfi tiyatroda vatandaşlara bedava çiğ köfte ikram edilirken, bol acılı çiğ köfteyi tadan İranlı ve Avrupalı turistler ise zor anlar yaşadı.

Bu yıl 6'cısı düzenlenen 'Peygamberler şehri Şanlıurfa 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında Balıklıgöl platosunda yerli ve yabancı turistlere Urfa mutfağının vazgeçilmezi olan acılı çiğköfte ziyafeti çekildi. 5 görevli tarafından bakır leğenler içersinde yoğrulan çiğköfte için 50 kilo bulgur, 30 kilo acı pul biber, 20 kilo çiğköftelik et ile 100 adet marul malzeme olarak kullanıldı.

Acı isot ve çiğköftesiyle meşhur olan Şanlıurfa'da bedava olarak dağıtılan çiğköfteyi tatma imkanını bulanlar arasında yer alan İran ve Avrupalı turistler ise acıdan şikayet etti. Sıra halinde görevliler tarafından dağıtılan çiğköfteleri alan vatandaşlar tarihi Urfa kalesi ile Balıklıgöl manzarası karşısında köftenin tadını çıkardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title