Haberler

Samsunlu Mucitten 'Akıllı Emniyet Kemeri'

Samsun’da ilginç buluşlarıyla dikkat çeken Mustafa Yiğit, icatlarda sınır tanımıyor.

Samsun'da ilginç buluşlarıyla dikkat çeken Mustafa Yiğit, icatlarda sınır tanımıyor. Yiğit, 'akıllı kask' ve 'konuşan kask' icatlarından sonra bu kez de otomobil sürücüleri için 'akıllı emniyet kemeri' geliştirdi.

Dünya Mucitleri, Evrensel, Araştırmalar ve Geliştirmeler Derneği Genel Başkanı Mustafa Yiğit, ayakkabı, gömlek, kravat, şapka, ceket, silah ve robot icatlarının ardından ilginç bir çalışmaya daha imza atıp, daha önce geliştirdiği motosikletler için 'akıllı kask' ve 'konuşan kask' icatlarından sonra bu sefer de araçlarda emniyet kemerleri için 'akıllı emniyet kemeri' yaptı. 'Akıllı emniyet kemeri' ile kemer takmadan araç kullanımının önüne geçilebilecek. Emniyet kemeri takılmadan araç çalışmayacak. Çalışır haldeki araçlarda kemerler çıkarıldığında araçlar duracak. Yiğit'in yaklaşık 10 TL'ye mal ettiği 'akıllı emniyet kemeri' ile vatandaşlar emniyet kemeri yerine araçlarına kemer tokası ve emniyet kemerlerini sürücü koltuğunun arkasından taksa bile araç çalışmayacak.

Geliştirdiği proje hakkında bilgi veren Yiğit, "Bu yapmış olduğumuz sistemin adı 'akıllı emniyet kemeri' projesidir. Yeni araçlarda da böyle bir sistem var ama sahte kemer tokası ve emniyet kemerlerini sürücü koltuğunun arkasından dolaştırdıkları zaman uyarı susuyor. Bu şekilde hileli yollara başvurarak emniyet kemerleri takılmadığı da oluyor. Bizimkinde ise sahte tokada takılsa, sürücünün arka koltuğundan da emniyet kemeri takılsa uyarı susmuyor ve araç da çalışmıyor. Sadece kemer takmadığım zaman aracın koltuğuna kimse oturmuyorken, yani araç tamir görecekse çalışıyor. Fakat birisi koltuğa oturduğu zaman hemen araç stop edip uyarıya başlıyor ve araç emniyet kemerini takmadan da çalışmıyor. Araç giderken emniyet kemeri çıkartılırsa tekrar araç stop edip uyarıya başlıyor. Diğer sistemlerdeki gibi hiçbir şekilde hile yapılamaz. Hile yapılabilmesi için sistemin tamamen sökülmesi gerekiyor. Bu sistemin maliyeti 10 TL gibi bir fiyattır. Bunda elektronik devreler yok. Biri koltukta, biri de emniyet kemeri makarasında olmak üzere iki tane anahtar düğmesi var. Ayrıca iki tane de role var. Konuşma sistemi de kendi araç sistemindeki müzik sistemine bağlanabiliyor. Onun için fazla bir maliyette yok. Bu sistemin kandırılabilmesi için sürücünün yanındaki bir kişi emniyet kemerini çekmesi gerekiyor. Bu işlemde biraz zahmetli olduğu için takmakta faydalı olacaktır. Bu araç bu sistemle emniyet kemeri takılmadan çalışmıyor. Emniyet kemerini takmayanlara cezalar kesiliyor. Bu şekilde sistemler kurularak bunların önüne geçilebilir. Çözüm aranıyorsa böyle mekanik çözümler de olabilir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Yiğit Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500

Yorumlar (1)

SAMSUNLUsamsunlu@gmail.com:

BU ARABAYA MI AKILLA KEMER TAKMIŞ. YAV BU ARABAYA HEP KEMER TAKSAN NE OLACAK. BİRDE BİRİ BU ADAMI DURDURSUN SAÇMA SAPAN İCAT YAPTIĞINI ZANLEDEREK GÜNDEMİ UĞRAŞTKIRIYOR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title