Haberler

Sahte Gsm Hattı Taşıma Dolandırıcılığı

Antalya'da, aktif GSM hattını, başka bir GSM operatörlerine taşımak suretiyle dolandırıcılık yapan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Antalya'da, aktif GSM hattını, başka bir GSM operatörlerine taşımak suretiyle dolandırıcılık yapan 4 kişiden 2'si tutuklandı. Şahısların evinde yapılan aramada 10 bin kimlik fotokopisine ulaşıldı.

Edinilen bilgiye göre, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, alınan bir istihbarat neticesinde GSM hattı dolandırıcılığı yapan bir çeteyi takibe aldı. Ekipler, aralarında astsubay, polis, doktor ve değişik meslek gruplarının da bulunduğu çok sayıda sahsın kimlik bilgisini ele geçirerek, GSM hattı çıkarmak ve mevcut aktif GSM hatlarını diğer GSM operatörlerine taşımak suretiyle dolandırıcılık yapan dört şüpheliyi yakaladı.

Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, değişik GSM operatörlerine ait açık hat tabir edilen 502 SIM kart, 275 adet yine değişik GSM operatörlerine ait SIM kart, 28 cep telefonu, 4 SIM kart okuma aparatı, 5 bilgisayar, 2 USB bellek ile 10 bin kişiye ait nüfus cüzdanı fotokopisi ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen dört şüpheliden ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şahısların piyasayı binlerce lira dolandırdığı ortaya çıktı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Antalya Gsm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title