Haberler

"Sabancı Uzay Evi"Ne Yoğun İlgi

Sabancı Vakfı'nca yaptırılan "Sabancı Uzay Evi"ni 100 binden fazla kişi ziyaret etti Aynı anda 95 kişinin gözlem yapabildiği uzay evi, ziyaretçilerine evren ve uzaya dair farklı deneyim yaşa...

Sabancı Vakfı tarafından, Çimsa'nın şartlı bağışıyla yaptırılan "Sabancı Uzay Evi"ni 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sabancı Uzay Evi'nin Türkiye'nin en ileri teknolojiye sahip uzay evi olarak Eskişehir'in cazibe merkezi olduğu ifade edildi. Dünyadaki en ileri teknolojiye sahip uzay merkezleriyle eş değer özelliklere sahip olan ve 2002'de kurulan Sabancı Uzay Evi'nde, ziyaretçiler bilimsel gösterimlerin yanı sıra, gerçek zamanlı uzay görüntülerinden oluşan interaktif sunumlarla, adeta uzaya seyahat deneyimi yaşıyor.

Eskişehir Bilim, Kültür ve Sanat Parkı'nda 2.751 metrekare alan üzerine inşa edilen Sabancı Uzay Evi'nin 14 metre iç çapında olan 360 derecelik kubbesi, bilimsel gözlemlerin yapılmasına imkan veriyor.

Aynı anda 95 kişinin gözlem yapabildiği uzay evinde, özel bir projeksiyon yardımıyla evrendeki gök cisimlerinin görüntüsü, kubbe şeklindeki tavana yansıtılarak ziyaretçilerine evren ve uzaya dair farklı bir deneyim yaşatıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Türkiye Çimsa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title