Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de herhangi bir güç kullanımı macerasına girilmesi durumunda ülke geleceğinin "hüzünlü" olacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de herhangi bir güç kullanımı macerasına girilmesi durumunda ülke geleceğinin "hüzünlü" olacağını söyledi.

Lavrov, Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'ndeki öğrencilerle bir araya geldi.

Lavroz burada yaptığı konuşmada, Suriye krizinin halen barışçıl yollarla istikrara kavuşma ihtimalinin olduğunu söyleyerek, "Eğer barış sürecine engel olmasalar, Suriye rejimine karşı güç kullanmak için neden aramasalar veya durumu kışkırtarak güç kullanımı için bahane oluşturmasalar, halen bizim yavaş da olsa başlayan ve gittikçe ivme kazanacak barış süreci şansımız var" diye konuştu.

ABD'nin, Suriye hükümetinin izni olmadan bölgedeki teröristlerin mevzilerini bombalamasını kınayan Lavrov, ABD'nin stratejik vizyon eksikliğinin trajik sonuçlara ve iyi eğitim almış silahlı kişilerin Ortadoğu'da yayılmasına yol açtığını söyledi.

Sergey Lavrov, Suriye krizinin çözümüne ilişkin 2012 Cenevre bildirisine uygun olarak, ültimatom ve ön koşul ileri sürmekten vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. Lavrov, Musul Müzesindeki tarihi eşyaların IŞİD tarafından yok edilmesini de şiddetle kınadı.

Rusya'da yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesine ilişkin olarak da Lavrov, zirvede örgütün genişlemesine ilişkin siyasi kararın alınmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Rusya Federasyonu Sergey Lavrov Suriye Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title