Haberler

RTÜK'ten 100'ün Üzerinde Kanala Kapatma Kararı

Güncelleme:

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen RTÜK, lisans almadan yayın yapan 100'ün üzerinde kanalı kapattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, RTÜK'ten lisans almadan yayın yapan 100'ün üzerinde kanalın kapatılması yönünde karar aldıklarını söyledi.

"BİR KISMI KAPATILDI, BİR KISMI DA KAPATILACAK"

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uydu ortamında izinsiz yayın yapan televizyon kanalları olduğunu tespit ettiklerini söyledi. RTÜK'ten lisansını almış, parasını ödemiş ve meşru şekilde yayın yapan televizyonların, "haksız rekabet" ve "lisanssız yayın" yapıldığı gerekçesiyle şikayette bulunduğunu ifade eden Yerlikaya, "Vatandaşların yanı sıra yayıncılardan da şikayetler geliyordu. Bu kanallardan bazıları, başka televizyonların reytingi yüksek programlarını alıp kendi programları gibi yayınlıyormuş. RTÜK'ten lisans almadan yayın yapan 100'ün üzerinde kanalın kapatılması noktasında karar aldık ve bu kararımızı TÜRKSAT'a bildirdik. Bu kanalların bir kısmı kapatıldı, bir kısmıyla ilgili işlemler devam ediyor" diye konuştu.

VATANDAŞLAR ŞİKAYET YAĞDIRDI

Söz konusu kanallardan bazılarının erotik yayınlar da yaptığına işaret eden Yerlikaya, şöyle konuştu: "Bunların içinde 'ara beni' türünde, yarı çıplak bayanların görüntülerinin yer aldığı yayınlar da bulunuyor. Çocukların ve ailelerin izleyeceği zamanlarda bu programlar kötü örnek teşkil ediyor. Her türlü erotizmin olduğu bu yayınlarda; 'bitkisel ilaç', 'cinsel güç artırıcı ilaç' adı altında insan sağlığına zararlı ürünlerin satıldığı belirtiliyor. Bu yayınlarda kumar da oynatıldığı yönünde şikayetler geliyordu. Ayrıca elektronik malzeme ve cep telefonu satışı yapan yayınlardan ötürü de vatandaşlardan çok şikayet alınmaktaydı."

"KAMUOYUNDAN OLUMLU TEPKİLER ALDIK"

Yerlikaya, aldıkları kapatma kararına ilişkin birçok olumlu tepkiyle karşılaştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "Vatandaşlardan ve kamuoyundan olumlu tepkiler aldık. İçeriklerle ilgili de denetimlerimizi yapıyoruz. Halkın talepleri neyse ona göre davranmaya çalışıyoruz. RTÜK, yasalar ne gerektiriyorsa onu yapıyor, bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bize şikayette bulunan kimseler, neticede yayıncıların müşterileridir. Bu yayınları izleyen vatandaş bu hizmeti yapan yayın kuruluşunun müşterisidir. Dolayısıyla müşteri ne diyorsa onu yapmak lazım. Televizyonların, izleyicinin ne düşündüğünü, hedef kitlesinin ne istediğini iyi bilmesi lazım. Bu yayınları ailemizle izliyoruz. Televizyonların toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde, daha duyarlı hareket etmesi gerekiyor. Birçok yayıncımız bu şekilde davranıyor ama buna uygun davranmayanlarla ilgili gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Bundan sonra da yapacağız."

Kaynak: AA / Güncel

İlhan Yerlikaya Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (96)

karayazılı:

a haber de kapansın çok yalan haber yapıyor

54
12
yanıtYanıtla
dostumMobil-ANDROID:

En yalancı medya yandaş medyadır Kanal a, kanal 24, tgrt kanal 7 ve Beyaz tv ilk önce onları kapatın.

37
18
yanıtYanıtla
mehmet.kayar:

van. tvde. kapatılsın. pkknın. kanalı

37
9
yanıtYanıtla
asım aras:

Ben Kuran okuyanları kategorize eden bir aptalım ama kendimi çok akıllı adlettim. Çünkü ateistliğimin genel özelliği böyle oluyor elimde değil. Aslında dikte edilenleri bülbül gibi şakırım ama İslam''ı seven müslümanlara ezberci kerizler derim. Dediğim gibi Amerika yüksek lisansa , doktoraya, green karta adam seçerken çarşaflıları bile kafası çalışıyorsa alıyor ama ben kraldan daha çok kralcıyım ve kuran okuyanların, gerileme getirdiğine inanıyorum. Zaten amerika da gelişmiş bir ülke değil hehe

24
16
yanıtYanıtla
KUL:

MADEM ATEİSTSİN , ''ALLAH BELANI VERSİN '' DESEM ALINMAZSIN DEĞİL Mİ BANA. O KADAR DA HATIRIMIZ OLSUN.

yanıt18
yanıt5
dikkatli okuyun:

aşağıdaki üç kişi heyy ! Adam ironi yapmış.

yanıt1
yanıt0
Murat bey:

Gerizekalı mısın sen... Hangi dine mensupsun... Git intihar et bence..

yanıt0
yanıt0
Ahmet başer:

Çoban koyunları gütmek için geriden gider

yanıt0
yanıt0
bablekanMobil-ANDROID:

a haber trt kanal 7 atv kanalları iftira ve yalan haber yapmakta birinciler onların kapanması lazım

36
0
yanıtYanıtla
bal satan kanal:

pkk propagandası yapan onlarca kanal var onlara niye dokunulmuyor. yoksa hdp gibi dokunulmazlar mı

31
4
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title