Haberler

Prensin Fotoğrafını Paylaşan Gazetecinin Eşiyle Oğlu Sorgulandı

BANGKOK (AA) – Tayland'da veliaht Prens Maha Vajiralongkorn'un uygunsuz fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan İngiliz akademisyen ve gazeteci Andrew MacGregor Marshall'ın eşi ve 3 yaşındaki oğlunun gözaltına alınıp sorgulandığı bildirildi.

BANGKOK (AA) – Tayland'da veliaht Prens Maha Vajiralongkorn'un uygunsuz fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan İngiliz akademisyen ve gazeteci Andrew MacGregor Marshall'ın eşi ve 3 yaşındaki oğlunun gözaltına alınıp sorgulandığı bildirildi.

Yetkililer, "kraliyet ailesine hakaret" suçlamasıyla gözaltına alınan Noppawan "Ploy" Bunluesilp ve 3 yaşındaki oğlunun sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığını açıkladı.

Merkezi Tahkikat Bürosu'ndan General Thitirat Nongharnphithak, Noppawan ve oğlunun halihazırda İngiltere'de bulunan Marshall hakkında veliaht Prens Vajiralongkorn'un uygunsuz fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmasına ilişkin soruşturma kapsamında sorgulandığını açıkladı.

Marshall, 20 Temmuz'da Almanya'nın Münih kentine ziyareti sırasında uygunsuz giyim tarzıyla dikkatleri çeken Veliaht Prens Vajiralongkorn'u konu alan Alman Bild Zeitung gazetesinin haberini Twitter hesabında paylaşmıştı. Tayland polisi, Marshall'ın paylaştığı fotoğrafların içeriğini değiştirdiği gerekçesiyle soruşturma başlatmıştı.

Ailenin Bangkok'taki evi 20 polis tarafından aranmış, bilgisayarlarına ve pasaportlarına el konulmuştu.

Eşinin ve oğlunun gözaltına alınıp sorgulanmasına tepki gösteren Marshall, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı açıklamada "Karım Ploy ve oğlum Charlie, tamamen masumdur. Yanlış hiçbir şey yapmadılar. Yetkililer, yasaları ihlal ettiğimi düşünüyorsa ailem hakkında değil, benim hakkımda işlem yapmalı." ifadelerini kullandı.

Tayland'ın "kraliyet ailesine hakaret" yasası, dünyada kraliyet ailelerini korumak için uygulanan en sert yasalardan biri kabul ediliyor. Yasaya göre "kral, kraliçe, veliaht ve kraliyet naiplerine hakarette bulunan, karalayan ya da tehdit edenler" 3 ila 15 yıl hapisle cezalandırılıyor.

Seçilmiş hükümetin 2014'te askeri darbeyle devrilmesinden bu yana ülkede 57 kişi krala ihanet suçlamasıyla mahkeme karşısına çıkarıldı. Yargılanıp hapse mahkum edilenler arasında Kral Bhumibol Adulyadej'in 17 yaşındaki köpeğiyle dalga geçen biri de bulunuyor.

Tayland'da halk tarafından çok sevilen Kral Bhumibol Adulyadej ve Kraliçes Sirikit'in tek oğlu olan 63 yaşındaki Prens Vajiralongkorn, Almanya ziyareti sırasında havaalanındaki karşılama töreninde kısa tişörtü, kot pantolonu ve dövmeleriyle görüntülenmiş ve Alman basını tarafından da eleştirilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Marshall Almanya Bangkok Tayland Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title