Haberler

Polonya'da Rusya'nın Sabotaj Eylemlerine Karıştığı İddia Edilen 12 Şüpheli Yakalandı

Güncelleme:

Polonya'da Rusya'nın sabotaj eylemlerine karıştığı iddia edilen 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin Ukrayna, Belarus ve Polonya vatandaşı olduğu belirtilirken, Polonya Başbakanı Donald Tusk, Rus ajanlarının ve Kremlin'in Polonya'daki etkisini araştırmak için bir komisyon kurulacağını açıkladı.

Polonya'da, Rusya'nın sabotaj eylemlerine karıştığı ileri sürülen 12 şüpheli yakalandı.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Şu anda 9 kişi gözaltında ve Rus servislerinin talebiyle Polonya'da sabotaj eylemlerine doğrudan karışmakla suçlanıyorlar." dedi.

Tusk, yakalananların Ukrayna, Belarus ve Polonya vatandaşları olduğuna işaret ederek, bu kişilerin kiralanarak Polonya, Litvanya, Letonya ve muhtemelen İsveç'te de darp ve kundaklama eylemlerinde bulunduklarını belirtti.

Rus ajanlarının ve Kremlin'in Polonya'da çeşitli hükümet ve yönetim kademelerinde olup bitenler üzerindeki etkisinin araştırılması gerektiğini ifade eden Tusk, bu konuya açıklık getirmek üzere bir komisyon kurulmasına ilişkin ayrıntıları, kamuoyuyla paylaşacağını vurguladı.

Tusk, Wroclaw kentinde bir boya fabrikasının yakılmaya çalışılmasını ve Litvanya'da mobilya ve dekorasyon mağaza zinciri IKEA'nın merkezinin yakılmasını, sabotaj eylemleri arasında gösterdi.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, geçen hafta yaptığı açıklamada, Polonya'nın istihbarat servisinin güçlendirilmesi için fazladan 25 milyon dolar daha ayrılacağını belirtmiş, Rusya'nın artan tehdidine dikkati çekmişti.

3 kişi daha gözaltına alındı

Başbakan Tusk, haftalık basın toplantısında, sabotaj eylemlerine karıştığı iddiasıyla 3 kişinin daha gözaltına alındığını bildirdi.

Polonya ulusal güvenlik servisinin etkinliğini öven Tusk, bölgedeki diğer ülkelerin de sabotaj ve provokasyon tehdidi altında olduğunu söyledi.

Sabotaj eylemlerine karıştığı şüphesiyle gözaltına alınanların sayısı 12 oldu.

Öte yandan, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, konuya ilişkin Litvanya Ulusal Radyo ve Televizyonuna (LRT) açıklama yaptı.

Nauseda, mevcut siyasi koşullar karşısında halkı sabotaj eylemlerine karşı teyakkuzda olmaya çağırarak, "Ne yazık ki bu tür sabotaj eylemlerinin tekrarlanabileceğine dair elimizde bilgiler var." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Tusk Kremlin Belarus Ukrayna Polonya Rusya Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Siirt Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Siirt Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şanlıurfa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şanlıurfa Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Samsun Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Samsun Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sakarya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sakarya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title