Haberler

Perinçek ile Ahmedinejad Görüştü

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile görüşmeye giden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyet, ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile görüşmeye giden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyet, ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü.

Vatan Partisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Türkiye ve İran arasında bin yıllık kadim bir dostluğun olduğunu ifade eden Perinçek, "Biz bir milletiz. Bin yıllık dostluğumuz var. 1074 yılında Kaşgarlı Mahmud'un Divanı Lugat-it Türk'te söylediği gibi 'Börksüz baş, Farssız Türk olmaz. Bu kadim dostluğumuz sayesinde Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan işbirliği yapacak ve bölgeye barış gelecek. Emin olun Türkiye'de yakın dönemde İran'ın gerçek dostları hükümet olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmedinejad ise Türkiye'de kendisini vatanında gibi hissettiğini belirterek, İran ve Türkiye'nin el ele verirse tüm sorunların üstesinden geleceğini kaydetti.

Türkiye'nin ve İran'ın yükselmesini Batılı kuvvetlerin istemediğini savunan Ahmedinejad, "Biz Türkiye'nin yükselmesiyle iftihar ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Ahmedinejad Doğu Perinçek Suriye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

HIDIRELLEZ NE ZAMAN 2024? Hıdırellez bayramı bu yıl hangi tarihte, ayın kaçında kutlanacak? Ankara metro çalışıyor mu? 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı, hangi metrolar açık? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title