Haberler

"Paris İnfazı, Süreci İyi Etkiledi"

Güncelleme:

Gazeteci Ertuğrul Özkök, 3 kadın PKK'lının öldürülmesini değerlendirdi.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Habertürk'te Kürt sorununda gelinen noktayı yorumladı.

Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesinden sonraki endişeleri de değerlendiren Özkök, Kürtlerin de barış ve çözüm iradesini ortaya koyduğunu söylerken, 3 kadın PKK'lının cenaze töreni için "Kürt tarafında da çözüm niyeti var. O cenazeler bir niyet mektubu oldu." diye konuştu.

3 kadın PKK'lının Paris'te öldürülmesini sürecin iyi etkilediğini söyleyen Özkök, "Bence zor bunu telaffuz etmek. 3 tane kadının kalleşçe öldürülmesi üzerine bir olumlu senaryo kurmak insanın canını acıtan bir şey." diye de ekledi.

'İYİMSER HAVA BOZULMASIN'

Ertuğrul Özkök, Kürt sorunu için AK Parti hükümetinden ziyade, daha geniş bir kitlenin desteğinin gerektiğini söyledi. İmralı görüşmelerini ve Başbakan'ın tutumunu beğendiğini söyleyen Özkök, "Şu anda çok iyimser bir hava var ve umarım bozulmaz." diye konuştu.

Çözüm süreci için partilerin birbirlerine karşı üslup konusunda dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Özkök, özellikle MHP'nin tavrının küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.

"'BAŞIMIZ SAOLSUN' DEDİĞİMİZDE..."

Paris suikastinden sonra Leyla Zana ile konuştuğunu söyleyen Özkök, Zana'ya başsağlığı dileklerini aktardığını söyledi. Demirtaş'a da başsağlığı dilediğini bildiren Özkök, "Gönlümden 'başımız saolsun' demek geliyor ama diyemiyorum. O yüzden sadece 'başınız saolsun' diyorum" dediğini anlattı.

Özkök, Demirtaş'ın "Hepimiz 'başımız saolsun' demeyi öğrendiğimiz gün bu iş çözülmüş olacaktır' dediğini söyledi.

"DEMİRTAŞ ZOR BİR İŞ YAPIYOR"

BDP'yi anlamaya çalıştığını söyleyen Ertuğrul Özkök, Abdullah Öcalan için, 'devletin muhatap aldığı lider' diye konuştu. Özkök, Öcalan'ın Kürtler üzerinde olan etkisine dikkat çekerken, Demirtaş'ın da çalışmalarını değerlendirdi.

"Selahattin Demirtaş çok zor bir iş yapıyor ve bence başarılı" diyen Özkök, "Ben BDP'li vekillerin çoğunun şu dönemde iyi bir iş yaptıkları ve sorumlu davrandıkları düşüncesindeyim" yorumunu yaptı.

"PARİS İNFAZI SÜRECİ İYİ ETKİLEDİ"

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesini de değerlendiren Ertuğrul Özkök şöyle konuştu:

"Bence iyi etkilemeye başladı. Bence zor bunu telaffuz etmek. 3 tane kadının kalleşçe öldürülmesi üzerine bir olumlu senaryo kurmak insanın canını acıtan bir şey. Yine de diyorsunuz ki 'O kadar çok kan döküldü ki, inşallah o son kan olur da, ilk kanın daha etkili bir şekilde olumlu bir şeye doğru götürür.

"ZANA'YI BEĞENİYORUM"

Leyla Zana'yı gördüm, çok hüzünlüydü. Ben Zana'yı beğeniyorum. İçinde insani bir taraf var. Ve üzülüyorum. Çünkü BDP içerisinde biraz yalnız kaldı. Bana göre bu insanlara ihtiyacımız var. Bir Yaşar Kemal'e ihtiyacımız var Kürt sorununu çözmemiz için. Leyla Zana'ya çok ihtiyacımız var. Bunlar bedel ödemiş, bunun acısını çekmiş insanlar. En iyi empatiyi kuracak insanlar bunlardır. Leyla Zana'yı hırpalamamak lazım."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Ertuğrul Özkök Leyla Zana Paris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title