Haberler

(Özel Haber) 60 Yıllık Kitap Aşkıyla "Sıra Dışı Okur" Seçildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği'nce "sıra dışı okur" seçilen Erdoğan Kula'ın kitaba olan aşkı herkese örnek oluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Türk Kütüphaneciler Derneği'nce "sıra dışı okur" seçilen Erdoğan Kula'ın kitaba olan aşkı herkese örnek oluyor.

Gençken futbola olan ilgisi nedeniyle Öğretmen Lisesi'nden ayrıldığını anlatan 75 yaşındaki Erdoğan dedenin 60 yıl boyunca vazgeçemediği tek hobisi kitap okumak oldu. Şu ana kadar okuduğu kitap sayısının hesabını bile tutamayan Erdoğan dede, "Gözüm gördüğü sürece kitap okuyacağım" dedi.

Kitap okumaya ilkokulu bitirdikten sonra başladığını anlatan Kula, "Mahmudiye ilçesinde 1951 yılında ilkokulu bitirdikten sonra Ankara Hasanoğlan Öğretmen Lisesi'ni kazandım. Orada 5 yıl okudum. 5 yıl içinde okullarda yapılan faaliyetlerin hepsinin içine girdim. O zamandan bu yana okumaya başladım. Ogün bugündür okumaya devam ediyorum. Gözüm gördüğü sürece okumaya devam edeceğim. Kitap okumayı herkes tavsiye eder ama ne yazık ki biz okumuyoruz. Dünya standartlarına göre dünyada en geri ülkelerden biriyiz. Kütüphaneye gelen yok. Kütüphaneler dolup dolup boşalmalıdır. Kitap okumak insanın ufkunu açıyor, hayatına yön veriyor. Kitap sevgisini ilkokul çağındaki çocuklara aşılamak lazım" ifadelerini kullandı.

Kula, kütüphanede bulunan kitapların birçoğunu okuduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Kütüphaneden aldığınız kitabı 15 gün içinde getirmeniz gerekiyor. Ben aldığım kitabı 3 gün içinde getiriyorum. Öyle kitap var, 1 günde okuyorum. Ne kadar kitap okudum, sayısını bilmiyorum. Kütüphanede bulunan kitapların klasik olanlarından başladım. Ünlü yazarların kitaplarının hepsini okudum. Günümüzde bir sürü olaylar oluyor. Son zamanlarda siyasi, dini ve askeri üzerine yazılmış çok güzel kitaplar çıkıyor. Artık bu kitapları takip etmeye çalışıyorum. Önüne gelen her kitabı da okumuyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasanoğlan Mahmudiye Kula Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title