Haberler

Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan Sınır Meselesini Görüştü

Güncelleme:

Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan istihbarat başkanlarının Fergana'da bir araya gelerek sınır meselesini görüştüğü bildirildi. Görüşmede terörle mücadele, aşırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı gibi konular da ele alındı.

Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan istihbarat başkanlarının, Özbekistan'ın Fergana şehrinde, Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki sınır meselesini görüştüğü bildirildi.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Özbekistan Devlet Güvenlik Komitesi Başkanı Abdusalam Azizov, Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Kamçibek Taşiyev ve Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov'un, Fergana'da 6 Mayıs'ta bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, görüşmede terörle mücadele, aşırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı, yasa dışı göç, kaçakçılık ve sınır ötesi tehditler gibi çeşitli alanlarda işbirliği durumunun ve beklentilerin konuşulduğu ifade edildi.

Görüşmede, bölgesel güvenliği ilgilendiren konuların "açık ve güvenilir şekilde" ele alındığı vurgulanan açıklamada, Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki sınır meselesinin de görüşüldüğü bildirildi.

Kırgız-Tacik sınırının belirlenmesi ve Özbek-Kırgız devlet sınırlarının çizilmesi süreçlerinin hızlandırılması konusunda anlaşmaya varıldığı belirtilen açıklamada, Kırgız-Tacik sınır belirleme heyetlerine, sınır konusunda ikili anlaşmanın hazırlanması ve imzaya sunulması talimatı verildiği kaydedildi.

Kırgız-Tacik sınır belirleme heyetleri, iki ülke arasındaki 972 kilometrelik ortak sınırın şimdiye kadar yaklaşık yüzde 90'ına tekabül eden kısmı üzerinde uzlaşma sağlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Tacikistan Özbekistan Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title