Haberler

Öykü Günleri Buluşmasında Şair Erdem'in Hazin Sonu

Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Edebiyat Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 'Kuşaklar Buluşuyor' projesi kapsamında 'Öykü Günleri'nin son gününde Termessos'ta buluşan edebiyatçılar, hazin bir ölüme tanıklık etti.

Muratpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Edebiyat Kulübü işbirliğiyle düzenlenen 'Kuşaklar Buluşuyor' projesi kapsamında 'Öykü Günleri'nin son gününde Termessos'ta buluşan edebiyatçılar, hazin bir ölüme tanıklık etti. 63 yaşındaki şair Mehmet Erdem ailesinden habersiz katıldığı etkinlikte kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Olay bugün öğleden sonra Termessos'ta meydana geldi. Büyük İskender'in ele geçiremediği şehir olarak tarihe geçen Termessos'ta buluşan edebiyatçılar, Türkiye'nin en iyi korunmuş antik kentleri arasında yer alan mekanda 'Öykü Günleri'nin son günü etkinliğinde bir araya geldi. Toroslar Doğa Sporları Kulübü'nün üyelerinin de bulunduğu ve öykülerin anlatıldığı etkinliğe birkaç gün önce hastaneden çıktığı öğrenilen Antalya Şairler Ozanlar Yazarlar Derneği (ANŞOYAD) üyesi Mehmet Erdem de katıldı.

Termessos'daki dağa etkinlik kapsamında tırmanışa geçen gruptakiler, Mehmet Erdem'e rahatsız olduğunu ve çıkmaması gerektiği ikazında bulundu. Ancak 30 yıl önce çıktığı dağa tekrar çıkmak istediğini ısrarla söyleyen Mehmet Erdem ikna edilemedi. Dağda öyküler anlatan edebiyatçılar dönüş için yola çıktı. Bu sırada aniden fenalaşan Mehmet Erdem'e grupta bulunan bir hemşire müdahale etti. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Erdem için ambulans helikopter istendi. Gelen ambulans helikopter Mehmet Erdem'i Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırmak isterken yaşamını yitirdi. Talihsiz şairin cansız bedeni aynı hastanenin adli tıp morguna kaldırıldı.

Erdem'in ölümüne tanıklık eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile belediye personeli yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Muratpaşa Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title