Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

8 Haziran'ı "Gönüllü silahsızlanma günü" ilan eden Başbakan Nzapayeke, 5 Kilometre mahallesini ilk kez ziyaret etti.

Orta Afrika Cumhuriyeti Başbakanı Andre Nzapayeke, ilk kez başkent Bangui'deki 5 Kilometre mahallesini ziyaret etti.

8 Haziran'ı "Gönüllü silahsızlanma günü" ilan eden Nzapayeke, hafta sonu, yıllardır Hristiyanların ve Müslümanların birlikte yaşadığı ancak bir yılı aşkın süredir toplulukları karşı karşıya getiren hassas nokta konumundaki 5 Kilometre mahallesinin de bulunduğu 3. bölgeye gitti ve bazı yetkililerle bir araya geldi.

Görüşmelerden sonra Nzapayeke, başbakan olduğundan beri ilk kez 5 Kilometre mahallesine geldiğini ancak bunun bir ihmal olmadığını, bölgedekilerle sürekli temas kurduğunu belirtti.

"Birbirimizi öldürmeyi daha ne kadar sürdüreceğiz. Birbirimizle savaşmaya daha ne kadar devam edeceğiz. Silahlarımızın bize güvenlik ve barış getireceğini mi düşünüyorsunuz" diyen Nzapayeke, bugün 10, 15 yaşındaki çocukların bile elinde silah olduğunu, bu tür krizin ancak halk, mahalle yetkilileri ve belediye başkanları tarafından çözülebileceğini, bu nedenle herkesin silah bırakma konusunda bilinçlenmesi ve bunu kalben istenmesi için gönüllü silahsızlanma günü ilan edildiğini söyledi. - Bangui

Kaynak: AA / Güncel

Orta Afrika Bangui Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title