Haberler

Örgüt İsminin Açıklanmamasının Sebebi: IŞİD Korkusu

Güncelleme:

Ankara'da 95 kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD'in yaptığı belirlendi ancak uyuyan hücrelerin tetiklenebileceği ve yeni saldırılara neden olabileceği kaygısıyla açıklanmıyor.

Ankara'daki 95 vatandaşın hayatını kaybettiği katliamın çok büyük olasılıkla IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirlendi ancak örgütün uyuyan hücrelerinin tetikleneceğinden ve yeni saldırılar için provoke edileceğinden kaygı duyulduğundan açıklanmamasına karar verildi.

ELEŞTİRİLER VAR

Türkiye'yi sarsan Ankara katliamının ardından güvenlik zafiyeti tartışması sürerken, katliamı kimin gerçekleştirdiği sorusu da yanıtını arıyor. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmayıp katliamın önlenemeyişi eleştirileri altındaki hükümet, katliamı gerçekleştirenleri bir an önce belirleyip kamuoyuna açıklamadığı için de eleştiriliyor.

BÜYÜK OLASILIKLA IŞİD VAR

Edinilen bilgiye göre güvenlik birimleri katliamın gerçekleştirilme biçimi ve sonuçları açısından adres olarak IŞİD'i gösteriyor. Katliamın Suruç katliamıyla çok büyük benzerlik gösterdiği, bu nedenle de arkasında IŞİD olduğu değerlendirmesi yapıldı. İki gündür değerlendirmelerini sürdüren güvenlik birimlerince katliamın arkasında çok büyük olasılıkla IŞİD olduğu bilgisi hükümete de iletildi.

"HÜCRELER UYANABİLİR VE..."

Güvenlik birimlerinin yüzde yüze yakın bir olasılıkla katliamı IŞİD'in gerçekleştirdiği görüşünde olmasına karşın hükümet bu aşamada bunu açıklamama kararı aldı. Bu karar, "IŞİD'in Türkiye'de uyuyan hücrelerinin uyandırılabileceği" ve "IŞİD'in yaptığının açıklanması halinde örgütün Türkiye'nin şehirlerinde yeni saldırılar yapması için provoke edileceği" kaygısıyla alındı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP sözcüleri katliamın arkasında IŞİD'in olduğunu ifade etmek yerine, PKK dahil tüm örgütlerin olabileceği söylemlerini sürdürüyor.

YABANCI UYRUKLU OLABİLİRLER

Güvenlik birimlerinin katliamdaki canlı bombalarla ilgili incelemelelerinde de kimliği belirsiz iki ölünün üzerinde duruluyor. Bu iki kişinin kayıtlarda parmak izlerinin bulunmayışına dikkat çekiliyor. Parmak izlerinin bulunmaması, bu iki kişinin yabancı uyruklu olabilecekleri şüphesini de doğruyor. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500

Yorumlar (1)

Urfa:

Kardeşim madem işit yaptı manfatine kiminmenfatine hdp nin

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title