Haberler

Okumak İçin Hergün 1, 5 Saat Yürümek Zorundalar

Yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla Malatya'nın Kale İlçesi'ne bağlı Uzun Hüseyin Köyü'nde bulunan öğrencilerin okul yolu çilesi yeniden başladı.

Yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla Malatya'nın Kale İlçesi'ne bağlı Uzun Hüseyin Köyü'nde bulunan öğrencilerin okul yolu çilesi yeniden başladı. Köyde yaşayan öğrenciler okumak için her gün yaklaşık 24 kilometre yol yürüyecek.

Eğitim-öğretim yılının ilk gününde Uzun Hüseyin Köyü'nde bulunan 16 ilköğretim öğrencisi köylerine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Uzun Hüseyin İlköğretim Okulu'na gitmek için sabah erken saatlerde yola koyuluyor. Velilerle birlikte yanlarında aldıkları atla beraber yaklaşık 45 dakika boyunca dağ- tepe demeden yürüyen öğrencilerden yorulanlar sırayla yanlarında getirdikleri ata biniyor. Zorlu ve yorucu geçen yolculuk sonrası yaz döneminde ayrı kaldıkları okula kavuşmanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, yetkililerin yol sorununa bir an önce çözüm bulmalarını istiyor.

Minik öğrenciler her gün gidiş- dönüş 24 kilometre yol katlederek okuduklarını ancak yol boyunca çok yoruldukları için derslerine motive olamadıklarını belirtiyor. Bazı öğrenciler yaz aylarında yürüyerek geldikleri yolun kış aylarında çok tehlikeli olduğunu ve bu nedenle kışın okula gelemediklerini söylüyor.

Çocuklarının okuması her gün onlarla birlikte okula gidip gelen veliler bu duruma tepkili. Veliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitime ne kadar önem verdiğini bildiklerini ancak bu önemim köylere yeteri kadar verilmediğinden şikâyetçi. Çocuklarının her gün 24 kilometre yol giderek okumaya çalıştıklarını ancak ancak kış aylarında çocukların eğitime ara verdiklerini belirtiyorlar. Veliler öğrencilerin yol sorununun çözümü için bir an önce yetkililerin harekete geçmesini isterken, taşımalı eğitim sistemi ile köylerinde sorunlarının çözüleceğine inanıyorlar. - Malatya / Kale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title