Haberler

ODTÜ'ye Otobüs Seferleri

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu’nun 8. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırması üzerine, EGO ODTÜ’ye otobüs seferlerine yeniden ara verdi.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu'nun 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırması üzerine, EGO ODTÜ'ye otobüs seferlerine yeniden ara verdi. EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, ODTÜ yönetiminden otobüslere zarar verilmemesi yönünde güvence verilene kadar seferlerin yapılmayacağını açıkladı.

ODTÜ yolu çalışmalarının başlangıç aşamasında içinde marjinal grupların bulunduğu eylemler sırasında iki EGO otobüsü tahrip edilmiş, doğalgazlı otobüslerden biri patlamak üzereyken emniyet kuvvetlerinin müdahalesi ile kurtarılmıştı. Büyük bir facianın eşiğinden dönülen eylemlerin ardından EGO, vatandaşların can güvenliği için ODTÜ yönetimi gerekli önlemleri alana ve güvence verene kadar ODTÜ seferlerine ara vermişti. EGO'nun bu kararına itiraz eden Tüketici Hakları Derneği'nin yaptığı başvuru sonucu 8. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı almıştı. EGO Genel Müdürlüğü ise, bir üst mahkemeye yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması için başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendiren Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu itirazı yerinde bularak, "8. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması ve yürütmenin durdurulması istemi hakkında karar verilmesine yer olmadığına" oybirliği ile karar verdi.

Yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması üzerine EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, ODTÜ'ye otobüs seferlerine yeniden ara verdiklerini açıkladı. ODTÜ içinden geçecek yola karşı çıkarak eylemler yapan marjinal grupların ODTÜ içinde binlerce öğrenci, öğretim görevlisi ve personele hizmet veren EGO otobüslerine de saldırdığını anımsatan Tahiroğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Olayların hemen ardından ODTÜ yönetiminden otobüslerimize zarar gelmemesine yönelik gerekli önlemleri almasını istemiştik. Ancak bu konuda herhangi olumlu bir dönüş almadık. Acı olayların yaşanmaması için kararımızı yeniden uygulamak ve ODTÜ yönetimi gerekli güvenceyi verene ve önlemleri alana kadar üniversitemize otobüs seferlerine yeniden ara vermek zorundayız. Bu nedenle servislerimizden yararlanan tüm öğrenci, öğretim görevlisi ve personelimizden özür dileriz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title