Haberler

ODTÜ'lü Akademisyenlerin Ölümü İçin Sosyal Medyada Tanık Aranıyor

Güncelleme:

Bursa'daki kazada ölen Mustafa Alpaslan ve eşi Zişan Güner Alpaslan'ın yakınları, kazayı görenlerin mahkemede tanık olmak üzere kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Bursa'da geçen ay sonunda meydana gelen trafik kazasında iki TIR'ın arasında ezilen otomobilde yaşamlarını yitiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) araştırma görevlileri Mustafa Alpaslan ve eşi Zişan Güner Alpaslan'ın yakınları, kazayı görenlerin mahkemede tanık olmak üzere kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Yakınlarının sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrıda, Zişan Güner Alpaslan'ın da 6,5 aylık hamile olduğu da ortaya çıktı.

FREN YAPARAK DURDU

Kaza, 31 Temmuz Bursa- İzmir Karayolu Çevre Yolu batı kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarında yolcu indiren yolcu otobüsü kontrolsüz yola çıktı. Bunu gören Yılmaz Güney yönetimindeki 16 ZL 473 plakalı TIR, fren yaparak durdu. Bu sırada arkadan gelen Mustafa Alpaslan yönetimindeki 10 H 6353 plakalı otomobil önünde duran TIR'a çarptı. Kazada otomobile, Özdemir Aytekin yönetimindeki 16 ZU 613 plakalı diğer TIR da çarptı. Kaza sonrası iki TIR'ın arasında kalan otomobildeki Mustafa Alpaslan ve Zişan Alpaslan yaşamını yitirdi. Kazanın ardından sürücülerden Aytekin tutuklandı.

ÖLÜMDE AYRILDILAR

Yapılan ilk soruşturma sonucu Zişan Güner Alpaslan ve eşinin Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi oldukları ortaya çıktı, Zişan Güner Alpaslan'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında 27 Temmuz günü tatillerini geçirdikleri Bozcaada'dan yer bildirimi yaparak, yakınlarına 'TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursu kazanılmıştır..! Bekle bizi Florida' müjdesini verdiği yer alıyordu.

Mustafa Alpaslan Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, eşi Zişan Güner Alpaslan da, İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde toprağa verildi.

KAZAYI GÖRENLERE SESLENDİ

Zişan Güner Alpaslan'ın İzmir'de yaşayan ablası Nesrin Güner Yayla, sosyal medya hesabından ve kazada yaşamlarını yitiren Zişan Güner Alpaslan ve Mustafa Alpaslan'ın sayfalarından kazayı görenlere seslendi.

"NE KADAR KİŞİYE ULAŞIRSAK..."

Nesrin Güner Yayla, '31.07.2015 günü Bursa Balıkesir yolu 27. Km si Mintek alışveriş merkezi önündeki ölümlü trafik kazasında hayatını kaybeden Zişan Güner Alpaslan ve damadımız Mustafa Alpaslan'ın ablasıyım ODTÜ de araştırma görevlisi olan gencecik iki kardeşimiz ve doğmamış 6,5 aylık bebeğimizle üç canımızı kaybettik.Ulusu için çalışan ilkeli, çalışkan, başarılı iki bilim insanıydılar.Acımız çok derin ve de büyük olay anını gören bilen kişilerin Bursa adliyesinde görülecek olan mahkemede şahitlik yapmak üzere bize dönmelerini rica ederim.Tek amacımız faillerin bulunması ve böylesine trafik suçlarının işlenmemesidir. Yalnız olay anını tüm detaylarıyla,oluş şekli,kimler sebep oldu anlatabilecek kişilerin bilgi vermesini rica ediyorum. Teşekkür ederim. Ayrıca paylaşın ne kadar kişiye ulaşabilirsek.....'

HAMİLE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Nesrin Güner Yayla'nın sosyal medyadaki paylaşımıyla Zişan Güner Alpaslan'ın 6,5 aylık hamile olduğu gerçeği de ortaya çıktı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yılmaz Güney İzmir Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

B.B:

ÖLEN VATANINA ZERREKADAR MENFATİ DOKUNMAYAN GEREKSİZ BİR POPÇU OLSAYDI HEPİMİZ AYAĞI KALKARDIK

35
2
yanıtYanıtla
bymacho:

Arabanın haline bakarmısınız, Sanırsınızki Tren sürüklemiş, ülkemde satışı yapılan araçların tamamına yakını nerdeyse ince bir zar gibi üretilen sac tan yapılmış, direkler desen inanın sokak lamnblarının direkleri daha kalın, zamanın birinde 160 la duvara çarpmış araçtan sağ çıkanları görmüştüm oysa şimdi 50-60 la herhangi biryere çarpsanız araç darmadağın oluyor, artık bu ülkeninde bir standardı olmalı, Avrupalı halkına satılacak arabadaki özellikleri göremediğinde o firmaya araç sattırmıyor,

30
2
yanıtYanıtla
Koray:

İki tir arasında kalmış tank olsa dayanmaz

yanıt0
yanıt0
sinem:

şahit çok ama çok önemli inşallah çıkar kimse göz yummasın arkadaşlar yazık günahtır

26
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ÖLMÜŞ GİTMİŞLER ZATEN ALLAH RAHMET ETSİN DAHA NE ANLAMI VARKİ

6
22
yanıtYanıtla
AHMET:

ÖLMÜŞ GİTMİŞLER OLUR MU YAHU!. ÖLÜMLERİNE SEBEP OLANLAR HİÇ YARGILANMASIN MI, HAKETTİKLERİ CEZAYI ALMASINLAR MI. EVET BU ÖLENLERİ GERİ GETİRMEZ AMA SUÇLULARIN ALACAĞI GERÇEK BİR CEZA GERİDE KALANLARIN BELKİ BİRAZÇIK YÜREKLERİNİ SERİNLETİR VE YOLLARDAKİ SORUMSUZ VE DİKKATSİZ SÜRÜCÜLERE İBRET OLUR. NASIL OLSA ÖLDÜ GİTTİ DERSEN SORUMSUZ SÜRÜCÜLER DAHA DA ARTAR. BENCE ARKADAKİ TIR ŞOFÖRÜ UYUMUŞTUR. EN BÜYÜK SUÇ YOLA BİRDEN ÇIKAN SERVİS ŞOFÖRÜ İLE ARKADAKİ TIRIN ŞOFÖRÜNDEDİR.

yanıt5
yanıt0
33:

ceyhanlının yazdıklarına tümüyle katılıyorum insanlık adına şahit yada şahitler çıksa hemen ertesi günü ailesini yok ederler bu akp ller pkk dan bile kalleş

5
20
yanıtYanıtla
Ceyhanlı:

Kacıncı bu bilim adamlarımız ölüyor dikkat ettimde sin 13 senede artı ve devlet polis konuyu hemen intihar veya kaza diye kapatıyor akp bu işte parmagın mı var yada yoksa neden konular hemen kapanıyor üstüne gitmiyorsun benim şahsi görüşüm bop türkiye güçlenmemesi lazım eş başkanı bizde

11
12
yanıtYanıtla
HAVRAN''LI AHMET:

TÜM TRAFİK KAZALARINA VE KAZADA ÖLENLERE ÜZÜLÜYORUM. BEN BU OLAYDA DAMADIN MEMLEKETİNDE ONLARLA KOMŞUYUM. BU OLAYA DAHA ÇOK ÜZÜLDÜM. ÇOK İYİ İNSANLARDIR. ANNE BABASI DA EMEKLİ ÖĞRETMENDİR. BABASIYLA 13 SENE AYNI OKULDA GÖREV YAPTIK. BU ÇOCUĞUN (MUSTAFA) KÜÇÜKLÜĞÜNÜ BİLİRİZ. GERÇEKTEN DE KAZANIN OLUŞ ŞEKLİNİ OLAYLA İLGİSİ OLANLARI GÖREN BİLEN VARSA MAHKEMEDE ALLAH RIZASI İÇİN ŞAHİTLİK ETSİN. SUÇLULAR HAKETTİKLERİ CEZAYI ALSIN. BİLİP GÖRÜP DE KONUŞMAYANA DA VEBAL OLUR.

19
2
yanıtYanıtla
vatan:

Allah rahmet eylesin

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title