Haberler

Nusrat"Mobil Oyunu Gençlerin İlgi Odağı Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen mobil oyun ‘Nusrat’, bir hafta gibi kısa bir sürede mobil marketlerin üst sıralarında yer almayı başardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen mobil oyun 'Nusrat', bir hafta gibi kısa bir sürede mobil marketlerin üst sıralarında yer almayı başardı.

Çanakkale Zaferi'nin en önemli simgelerinden biri olan Nusrat Mayın Gemisi'nin hikayesini anlatan mobil oyun özellikle gençler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

1 HAFTA SONUNDA 20 BİN BARAJINI AŞTI

Bakanlığın özel ses ve görüntü efektleriyle hayata geçirdiği proje, mobil marketlerde, İlk haftanın sonunda 20 binin üzerinde yüklendi. Oyunun fragmanı da kısa bir sürede binlerce kişi tarafından izlenildi.

Yayınlandığı ilk günde Google'nin 'Global Top 500 En Yeni Uygulamalar' sıralamasına 284. sıradan giriş yapan oyunun 1 hafta içinde 'En iyi 24' sıralamasına girdiği öğrenildi. Android markette ve Apple Store'da kullanıcıların beğenisine sunulan mobil oyunun, gençlerin tarih bilincine katkı sağlaması hedefleniyor.

3 boyutlu mobil oyunun ilk bölümünde, elinde kalan son 26 mayını Çanakkale Boğazına döşeyerek düşman donanmalarına büyük kayıplar verdiren Nusrat Mayın Gemisi'nin bu tarihi görevi işleniyor. Diğer bölümlerde ise oyuncuların 18 Mart Deniz Muharebesi, Tekke Koyu Çıkarması, Kirte Köyü Muharebesi, Arıburnu Çıkarması ve Conk Bayırı gibi mücadeleleri başarıyla geçebilmesi amaçlanıyor.

Çanakkale, Sarıkamış, Sakarya, Malazgirt gibi tarihi olayların yıl dönümlerinde on binlerce genci bir araya toplayan ve imza attığı projelerle genç nesillerin tarih bilincinin daha da gelişmesini amaçlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gelecek dönemlerde mobil dünyada daha sık yer alması bekleniyor.

YABANCI ÜLKELER DE BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

3 boyutlu mobil oyun, mobil marketlere yüklendikten sonra ülke sınırları dışında da yoğun bir ilgiyle karşılandı.

"Nusrat", yüklendiği ilk haftanın sonunda, başta Almanya ve ABD olmak üzere Uluslararası alanda da birçok ülke tarafından ve farklı dillerde indirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title