Haberler

Nosab Başkanı Yalçın Aras: - ''ab'ye Gireceksek Sürünerek Değil, Diğer Ülkeler Gibi Başımız Dik Yürüyerek Girelim''

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, ''AB'ye gireceksek sürünerek değil, diğer ülkeler gibi başımız dik, yürüyerek girelim'' dedi.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras, ''AB'ye gireceksek sürünerek değil, diğer ülkeler gibi başımız dik, yürüyerek girelim'' dedi.

Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği (NİLSİAD) tarafından kurulan NOSAB, 5. yılını kutladı.

Aras, AB ile zorlu geçen müzakerelerde Türkiye'nin karşısına, sürekli hazmedemeyeceği meseleler çıkarıldığını ifade ederek, Kıbrıs Rum kesimine hava ve deniz limanlarının açılması konusunun bahane edildiğini söyledi.

Asıl sorunun, kültür ve medeniyeti farklı bir ülkeyi, AB'nin hazmedememesi olduğunu ifade eden Aras, şu görüşleri dile getirdi:

''Kusura bakmayın ama AB'nin minnacık ülkelerine biz her türlü imkanları, serbest bir şekilde dolaşımlarını sağlayacağız, gümrük duvarlarını da kaldıracağız, o mini minnacık ülkelerin tacirleri, tüccarları, sanayicileri elini kolunu sallaya sallaya bizim ülkemize bugün karar verip, ertesi gün gelecekler. Biz ise korkunç, onur kırıcı, bizleri aşağılayan, adeta (ülkeme gelme) dercesine mevzuat çıkaran ve her gün de zorlaştırılan vize rezaleti karşısında gıkımızı çıkarmayacağız. Ben böyle sürekli Türk toplumunu üzen, bezdiren ve her geçen gün toplum kademelerinde destek kaybeden AB'yi istemiyorum. Eğer, AB'ye gireceksek sürünerek değil, diğer ülkeler gibi başımız dik yürüyerek girelim. Reform yasalarını da hükümetimiz durdurmasın, bunları AB üyeliği için değil kendi toplumumuz için yapalım.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title