Haberler

Mutlu Evliliğin İpuçları

Güncelleme:

Dr. Senai Demirci, evliliği yeni bakış açılarıyla değerlendirerek mutlu bir evlilik için eşlerin birbirlerine karşı nasıl davranmaları konusunda ipuçları verdi.

Dr. Senai Demirci, aile içinde yaşanan problemlerin çözümüne yönelik rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti veren Esenler Aile Danışma ve Yaşam Merkezi (ESAYDAM)'da "Eski evliliğe yeni bakışlar" başlığı altında verdiği seminerde iyi bir evlilik için eşlerin birbirine hoşgörülü davranması gerektiğine dikkat çekti.

Program başlamadan önce seminerin verileceği salonu dolduran vatandaşlar, Dr. Senai Demirci'yi dikkatle dinledi. Konuşmasına, "Beni tanıyanınız var mı?" sorusu ile başlayan Dr. Senai Demirci, vatandaşların "Televizyonlardan, gazetelerden, kitaplarınızdan, seminerlerinizden sizi tanıyoruz" şeklinde verdiği cevapları kabul etmedi. Bir insanı görmekle veya bir insanı ekranlarda, seminerlerde dinleyerek ve kitaplarını okuyarak tanımanın mümkün olamayacağını belirten Dr. Demirci, bir insanı gerçekten tanıyabilmek için o insanla aynı çatı altında yasayıp o insanın her halini görmek gerektiğini vurguladı.

Bir kişiyi en iyi tanıyabilecek olan kişinin eşi olduğunu vurgulayan Dr. Demirci, "Eşlerimiz bizim her halimizi en doğal şekilde görür ve bilirler. Çünkü onlar hayatımızın her anı bizimle birlikte oldukları için bizi sadece ve sadece eşlerimiz tanır" dedi.

Eşlerinizin değerini iyi bilin

Dr. Senai Demirci, konuşmasının devamında ise; kendisini dinlemeye gelenlere iyi bir evlilik için ipuçları verdi. "Sizin kahrınızı sizin eşiniz çeker, sanmayın ki dışarıdaki herkes çok iyidir" diyen Demirci, "Farklı insanlar belki görünüş, belki davranış olarak size anlık iyi gelmiş olabilirler. Fakat, bu birlikte hayatı paylaşmaya benzemez.

Bu yüzden eşlerinizin değerini iyi bilin ve her hangi birisi için eşlerinizden vazgeçmeyin" diye konuştu.

Toplumun en küçük yapı taşı olan ailede eşlerin birbirine olan sorumluluğunu hatırlatan Demirci, peygamber efendimizin aile hayatı ile ilgili örnekler vererek vatandaşların dikkatini çekti.

Evlilikte eşlerin birbirleriyle zaman zaman bazı sıkıntılar yaşamasının normal olabileceğini söyleyen Demirci, hatasız kul olamayacağını vurguladı. Demirci, eşlerin birbirlerine karşı daha anlayışlı olmalarını istedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title