Haberler

MÜSİAD Hükümetten Beklentilerini Açıkladı

Güncelleme:

MÜSİAD Başkanlar Toplantısına ilişkin sonuç bildirgesini paylaşan MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Çalışkan, hükümetten beklentilerini sıraladı.

Yalova'da toplanan MÜSİAD Başkanlar Toplantısına ilişkin sonuç bildirgesini paylaşan MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Çalışkan, toplantıda iş dünyasının önünün açılması, demokratik reformların devamı ve sinerjinin tekrar yakalanmasının arzu edildiğini açıkladı.

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanlar Toplantısı Yalova'da yapıldı. Toplantıya katılan MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, yapmış olduğu değerlendirmede, toplantı gündeminin yeni kurulan "64.Hükümet ve 64.Hükümetten Beklentiler" olduğunu belirterek, ortak yapılan bu çalışma sonucu oluşan Başkanlar Toplantısı Sonuç Bildirgesi'ni kamuoyuyla paylaşma gereğini duyduklarını belirtti. Söz konusu bildirgede, "Ülkemiz önemli bir seçimi yeni ve umut dolu bir dönemin başlangıcı olarak geride bıraktı. Geleceğimiz için önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız, 4 yıllık seçimsiz dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur. Milletimiz, tercihini net bir şekilde, tek parti iktidarı yönünde kullanarak,5 aylık belirsiz dönem ve uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışını reddetmiş, sağduyusu ile '7 Haziranı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın, bizi geleceğe taşıyacak istikrarlı ve uyum içinde çalışacak bir hükümet kurun' demiştir.

İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve daha adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, kuvvetler ayrılığı adı altında kuvvetler kargaşası olarak tasarlanmış mevcut yapıya son veren bir sistem ve yönetim anlayışıyla, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz. Milletimizin tercihi mazlum milletlerin ülkemizden beklentileri bakımından da önemlidir. Özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntıların aşılması ve teröre karşı daha etkin bir mücadelenin de yolunu açmıştır. Seçim sonuçları, ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devam edeceğine olan inancımızı perçinlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti 64. Hükümeti'nin ülkemiz, milletimiz, iş dünyamız ve coğrafyamız için hayırlı ve başarılı olmasını dileriz.

Bu tespitler ışığında, yeni hükümetimizden beklentilerimizi, devlet yetkililerimiz, siyasetçilerimiz, yöneticilerimiz ve kamuoyunun dikkatine sunarız" ifadelerine yer verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Mehmet Çalışkan Şanlıurfa Yalova Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title