Haberler

Muğla Marmaris'teki Yat Faciasında Ölen İşadamı Toprağa Verildi

Marmaris'teki yat faciasında ölen işadamı toprağa verildiMUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki motoryat faciasında yaşamını yitiren 3 kişiden biri olan yatın sahibi işadamı 61 yaşındaki Ali Doğan Çayırlıoğlu, Bodrum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Marmaris'teki yat faciasında ölen işadamı toprağa verildi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki motoryat faciasında yaşamını yitiren 3 kişiden biri olan yatın sahibi işadamı 61 yaşındaki Ali Doğan Çayırlıoğlu, Bodrum'da son yolculuğuna uğurlandı.

Marmaris'e 50 kilometre mesafedeki Bozburun Mahallesi'nin Kızılkum Mevkisi'nde, geçen 2 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00 sıralarında, içinde 11 kişi bulunan Türk bayraklı, 20 metrelik 'Anemone' isimli motoryat battı. Motoryatın kaptanı Mustafa Donka, gemici Yücel Bektaş (28), Giray Donka (12), Bartu Donka (7) İsmail Turgut (50), Dilek Çayırlıoğlu (51), Zeynep Ağdemir (10), Ayhan Ağdemir (50) sağ olarak kurtarıldı. Motoryatın sahibi Ali Doğan Çayırlıoğlu (61), Mert Ali Ağdemir (15) ve annesi Safia Ağdemir'in (40) cesetleri ise dalgıçlar tarafından 30 metre derinliğindeki motoryattan çıkartıldı. Faciadan sağ olarak kurtulan kaptan Mustafa Donka ile gemici Yücel Bektaş, jandarma tarafından gözaltına alındı. Arkasındaki açık kalan kapaktan su alarak battığı ileri sürülen motoryatla ilgili soruşturma sürerken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen teknenin kaptanı Donka ve gemicisi Bektaş, yurt dışına çıkış yasağı konularak, serbest bırakıldı. Öte yandan, 30 metre derinlikteki motoryat ise henüz çıkartılmadı.

SERBEST KALAN KAPTAN DA CENAZEYE KATILDI

Faciada yaşamını yitirenlerden evli ve iki çocuk babası işadamı Ali Doğan Çayırlıoğlu'nun cenazesi, Bodrum'un Ortakent-Yahşi Mahallesindeki Kerem Aydınlar Camisi'nden kaldırıldı. Öğlende düzenlenen cenaze törenine, Çayırlıoğlu'nun eşi Dilek Çayırlıoğlu, yurt dışından gelen kızları Beste Çayırlıoğlu ve Deniz Çayırlıoğlu ile batan yatın kaptanlığını yapan Mustafa Donka ile denizcilik camiasından ve ilçeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Cenazede yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen Dilek Çayırlıoğlu, sürekli ağladı. Çayırlıoğlu'nu yakınları ve kızları teselli etmeye çalıştı. Dilek Çayırlıoğlu'nun zaman zaman "Nasıl bırakıp gtiti bizi Ali'm, sensiz nasıl yaşarım ben" dediği duyuldu.

KAPTAN DONKA EN ÖNDE SAF TUTTU

Cenaze namazında Kaptan Mustafa Donka'nın en önde saf tuttuğu ve zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Donka, "Babam gibi, ağabeyim gibi sevdiğim insanı kaybetmenin acısını yaşıyorum. Yaklaşık 20 yıllık kaptanım, böyle bir facia yaşamadım, görmedim. Ne olduğunu hala anlayabilmiş değilim. Hareket ettik bir anda kıçtan sulara gömüldük. Bu acıyı felaketi unutmam mümkün değil, gözüme uyku girmiyor" dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Çayırloğlu'un cenazesi, Gümbet Mahallesi Türbe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Faciada ölen Mert Ali Ağdemir ve annesi Safia Ağdemir'in ise İstanbul'da toprağa verileceği belirtilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Bozburun Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title