Haberler

Müftü Ay: "Namaz, Mü'minin Miracı, Dinin Direğidir"

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, namazın mü’minin miracı ve dinin direği olduğunu söyledi.

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, namazın mü'minin miracı ve dinin direği olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nca Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında 12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında "Cami ve Namazla Diriliş" teması ile bir konferans düzenlendi. İnegöl Müftülüğü tarafından tertiplenen konferansa konuşmacı olarak katılan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Toplumsal hayata katkıları açısından camiler" konusunda bilgiler aktardı. Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen programı Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Müftü Ay, "Allahü teala mü'min kullarına namazı miraç kıldı. Bir gece Cebrail aleyhisselam geldi, Peygamberimize; 'Rabbin seni davet ediyor' dedi. Süleyman Çelebi Hazretleri, Mevlid-i Şerif adlı eserinde Peygamberimizin miracını çok mükemmel sözlerle anlatır ve orada, miraçta gördüklerini vasfeder. Der ki; semaya yükselirken kat kat semalarda melekleri gördü. Kimisi ayakta, kimisi rükü ederek, kimisi de secde halinde Allah'ı tespih etmekteydiler. Öylesine güzel bir hal arz ediyorlardı ki, Peygamberimiz onlara çok özendi, keşke biz de böyle ibadet edebilsek dedi. İşte melekleri bölükler halinde, cemaatler halinde miraca yükselirken semanın katlarında bizim namazlarımızda toplayıp da yaptığımız o rükü, secde, kıyam halini bölük bölük yapmaktaydılar. ve bizler bu işin safahatın Kur'an-ı Kerim'in ayetlerinden, Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerinden öğreniyoruz. Miraçta bizlere lütfedilen bu hediyenin böylesini bir tarafı var. Rabbimiz teala, Bakara suresinin her gece yatsı namazından sonra okuduğumuz iki ayetini bir de beş vakit namazı ümmeti Muhammed'e bir hediye olarak göndermiştir. O da Resulullah Efendimizin meleklere özenmesinin karşılığında ona sunulan bir hediyedir ve Peygamberimiz aleyhisselam miraçtan namaz hediyesi ile ümmetine dönmüştür. Hazreti Cebrail'in ona öğretmesi ile abdest almış, namazını kılmıştır. Hazreti Hatice validemiz ondan öğrenmiştir ve nihayet ümmetine de örnek olmuştur. 'Ben nasıl namaz kılıyorsam siz de öylece namaz kılın' buyurmak suretiyle bize de bu manada örnek olmuştur. Namaz mü'minin miracı ve dinin direğidir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Emin Ay Müftü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title