Haberler

Moskova Klasik Rus Balesi "Kuğu Gölü" ile KKTC'de

Güncelleme:

Bir dünya efsanesi, Moskova Klasik Rus Balesi; Yakın Doğu Üniversitesi'nin 25. Yıl Etkinlikleri çerçevesinde, tek gösteri için ilk kez KKTC'ye geliyor.

Moskova Klasik Rus Balesi, Tchaikovsky'nin dünyaca ünlü bale eseri "Kuğu Gölü"nü 5 Mayıs 2014, Pazartesi akşamı YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahneleyecek!

16 fakültesi, 97 farklı ülkeden gelen yaklaşık 21.000 öğrencisi ile KKTC yükseköğretiminin amiral gemisi durumunda olan Yakın Doğu Üniversitesi; bu yıl 25. eğitim-öğretim yılını kutluyor. YDÜ; 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında Deep Purple, Peter Marvey, Haldun Dormen, Mithat Bereket, Ayşe Arman, Yekta Kopan, Erdem Yener, Mete Horozoğlu, Can Bonomo, "Seksenler" dizisi oyuncuları ve daha birçok sürpriz ismi, öğrencileri ve KKTC halkıyla buluşturuyor.

25. Yıl Etkinlikleri kapsamında bir ilke daha imza atan Yakın Doğu Üniversitesi; muhteşem bale gösterileriyle efsaneleşmiş Moskova Klasik Rus Balesi'ni tarihinde ilk kez KKTC'de ağırlıyor. Tek gösteri için KKTC'ye konuk olan Moskova Klasik Rus Balesi, bir sanat efsanesi olan "Kuğu Gölü"nü; 5 Mayıs 2014, Pazartesi akşamı saat 20:30'da YDÜ AKKM'de YDÜ ailesi ve KKTC halkı için sahneleyecek.

Tchaikovsky'nin bestelediği, bale tarihinin en ünlü ve önemli gösterilerinden biri olan "Kuğu Gölü"; bir büyücü tarafından arkadaşları ile birlikte kuğuya dönüştürülen ve ancak bir erkeğin aşkı ile tekrar insan kılığına dönüşebilecek olan Odette ile Prens Siegfried arasındaki aşkı ve büyücünün, kızı Odil'i prenses Odette kılığına sokarak prensi kandırmasını anlatıyor.

Moskova Klasik Rus Balesi'nin gösterisine davetiye temin etmek için Türkiye'de bkz. İletişim ofisiyle, KKTC'de ise Yakın Doğu Üniversitesi ile iletişime geçilmesi gerekiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Haldun Dormen Moskova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title