Haberler

Mısır'daki İdam Kararlarına 5 Kişilik Tepki

Güncelleme:

Antalya'da Anti Kapitalist Müslümanlar adlı grubun 5 üyesi, Mısır'da 529 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki gösterdi.

Antalya'da Anti Kapitalist Müslümanlar adlı grubun 5 üyesi, Mısır'da 529 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki gösterdi.

Antalya'da Anti Kapitalist Müslümanlar adlı grup, Mısır'da 529 kişi hakkında idam kararı verilmesine tepki göstermek amacıyla Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya geldi. Düzenledikleri protesto gösterisini öncesinde el ilanları ve sosyal paylaşım sitelerinde yaptıkları çağrılarla duyuran grup üyesi 5 kişi, kendilerine destek amacıyla gelen olmayınca eylemlerine başladı. Ellerinde 'Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır', 'Ne Mursi ne Sisi acımız insanlığın katledilmesi' yazılı döviz taşıyan 5 kişi, 'Mazluma kimliği sorulmaz', 'İdam kanun değil cinayettir' sloganı attı. Alışveriş yapmak ve gezmek için caddede bulunanlar, 5 kişinin eylemini ilgiyle izledi. İlk etapta eylemin nedenini anlamayan bazıları, bir süre grubu izledikten sonra cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı. Bir vatandaş da eylemcilerden döviz alarak gruba destek verdi. Grup adına basın açıklaması yapan Sibel Bozkaya, protesto eylemini 'İdam kararı verilen 529 can için dur de' sloganıyla düzenlediklerini aktardı. Mısır'da muhalif oldukları gerekçesiyle 529 kişi hakkında idam kararı verilmesi nedeniyle insanları vicdan nöbetine davet ettiğini dile getiren Bozkaya, "Şimdi yeniden insanlık için vicdanımızı ortaya koyma vaktı. Dini, dili, ırkı için değil, insan olduğu için Mısır'da, Türkiye'de, Suriye'de, adını sayamadığımız pek çok yerde yeryüzünde yapılan tüm haksızlıklara karşı durmak adına ezilen halkların kardeşliği adına insanlık adına 'Hayır' demek için gelmiş geçmiş tüm cuntaları kınıyoruz" diye konuştu.

Bozkaya, sosyal paylaşım sitelerinden ve el ilanlarıyla duyurusunu yaptıkları eyleme katılan olmamasını "Karşı olduğumuz fikir herkes tarafından benimsenmeyebilir ama insanlık adına böyle bir eylemde bulunduk. Dileyen insanların katılabileceğini belirttik, ancak insanların tercihidir, katılmayabilirler" sözleriyle anlattı. Grup daha sonra caddeden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Mursi Antalya Özalp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title