Haberler

Mısır'da Yönetim Karşıtı Gösteriler

Ülkenin çeşitli kentlerinde yönetim karşıtı gösteriler düzenlendi.

Mısır'ın çeşitli kentlerinde elektrik krizi ve fiyat artışları nedeniyle yönetim karşıtı gösteriler düzenlendi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre başkent Kahire, Giza, İskenderiye, Eş-Şarkiyye, Dekahliye, Dimyat, Kefr eş-Şeyh, Menufiye, Beni Suveyf ve Feyyum kentlerinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve fiyat artışlarıyla krizin büyüdüğünü ifade eden göstericiler, mevcut yönetimin düşmesini ve askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin geri gelmesini talep etti.

Başkent Kahire'nin güneyindeki el-Meadi bölgesinde biraraya gelen eylemciler, "Elektrik sorununda başarısız kalan yönetimin düşmesini istiyoruz" sloganları attı.

Dimyat, Kefr eş-Şeyh ve El-Menufiyye'de düzenlenen gösteride de günde 10 saattan fazla süreyle elektrik kesintileri yaşanması protesto edildi.

Eş-Şarkiye kentinde sabahın erken saatlerinde yürüyüş düzenleyen eylemciler ise "Korkmuyoruz, devam ediyoruz" ve "Cumhurbaşkanım Mursi'dir, git ey Sisi" sloganları attı.

"Halk rejimin düşmesini istiyor" sloganıyla Dekahliye'de düzenlenen yürüyüşte de Mısır bayrağı ile Rabia işaretinin yanı sıra Mursi ve diğer tutukluların resimlerini taşıyan eylemciler, Mursi'nin geri gelmesini talep etti.

Mısır'da son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkiliyor.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, elektrik krizi nedeniyle ülkenin bir çok kentinde gösteriler düzenliyor. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Kahire Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title