Haberler

Milletvekili Türkoğlu İstanbul Mobilya Fuarı'nda

Güncelleme:

Hacı Bayram Türkoğlu, MOSDER liderliğinde  bu yıl 9.'su organize edilen "İstanbul Mobilya Fuarı"a katıldı.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) liderliğinde  bu yıl 9.'su organize edilen "İstanbul Mobilya Fuarı" (IMOB 2013)'e katıldı.

Türk mobilya sektörünün adeta dünyaya açılan penceresi haline gelen "İstanbul Mobilya Fuarı" (IMOB 2013), 29 Ocak – 02 Şubat 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi / CNR Expo'da gerçekleştirildi.

Açılışı Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından gerçekleştirilen ve 300'ü aşkın katılımcısı, 1000'den fazla marka ve 100 bini aşkın ziyaretçisi ile Türk mobilya sektörünün birbirinden farklı ve renkli ürünlerinin sergilendiği fuarda, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da Türk mobilya üreticilerini yalnız bırakmadı.

Türk firmalarının birbirinden farklı stand tasarımları ve birbirinden renkli ürün modelleri ile adeta göz doldurduğunu dile getiren Türkoğlu, standları tek tek gezerek mobilya üreticileri ile uzun süre sohbet etti. 1000'den fazla marka koleksiyonun sergilendiği IMOB'u, Türk markalarının dünyaya sunulan vitrini olarak değerlendiren Türkoğlu; "Mobilya sektöründe yeni yatırımlarla birlikte üretim hacmi geçtiğimiz yıllara oranla büyük artış gösteren Türkiye, 5 kıta ve 173 ülkeye mobilya ihraç etmektedir. Türk mobilya sektörümüz dünya pazarlarında birbirinden farklı modelleriyle trend olma yolundadır. IMOB'ta yatak odası takımlarından oturma gruplarına, yemek odası takımından genç odasına kadar çok geniş yelpazede vitrine çıkan ürünlerimiz, Türk mobilyacılık sektörünün kat ettiği büyük mesafe ile dünya piyasalarında rekabet gücünü arttırdığının en açık göstergesidir" dedi. Mobilyanın vizyonunun Türk mobilyacıları sayesinde IMOB'ta ortaya konulduğunu belirten Türkoğlu, kaliteli malzeme ve orijinal tasarımlarıyla adından söz ettiren Türk mobilyalarının uygun fiyatlarla da ilgi çektiğini kaydetti.

Mobilya sektörünün üretim, tasarım, satış ve ihracatta küresel ölçekte standardı yakalamasının zaruri olduğuna dikkatleri çektiği açıklamasında, Türkoğlu; " Türkiye, mobilya sektöründe küresel pazarlara 2 milyar dolara yakın ihracat yapıyor. Bu ihracat bandını yukarı seviyelere çıkarmak suretiyle hedefimiz, 2023'de bu sektörde dünyada ihracat yapan ilk 5 ülke arasına girebilmeye endeksli olmalıdır" görüşlerine yer vererek, dünyada aranan bir Türk mobilya stilinin oluşturmanın önemine dikkatleri çekti.

Mobilya İhracatı; 2002'de 192 Milyon Dolar, 2012'de 1.850 Milyon Dolar

Türkoğlu, mobilya sektörünün son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen bir sektör olduğunu kaydettiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

" Türkiye'de 90 bin kişinin istihdam edildiği mobilyacılık sektörümüz, 2012 yılında 1 milyar 850 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Türkiye'nin mobilya ihracatı, 2009 yılındaki küresel kriz nedeniyle yaşanan küçük düşüş dışında, son beş yıldır sürekli artış göstermiştir. İstikrar ve güven, ekonominin dinamizmi ve olmazsa olmazıdır. 1950 yılından beri gelen hükümetlerin 15 ayı geçmeyen iktidarlık dönemlerinin yarattığı siyasi istikrarsızlık, ekonomide de ciddi bir güven kaybı ortaya koymuştu. Hamdolsun milletimizin teveccühü ve desteği ile iktidara gelen AK Parti, 10 yıllık süreçte ortaya koyduğu istikrar ve güven sayesinde Türk ekonomisi üzerindeki kırılganlıkları gidermiştir. İstikrar ve güvenin yarattığı dinamizm sayesinde her sektörde etkisini gösteren değişim ve dönüşümden, mobilyacılık sektörü de payına düşeni almıştır. Nitekim AK Parti'nin koalisyon hükümetlerinden iktidarı devraldığı 2002'de mobilya ihracatımız 192 milyon dolar iken, 2012 yılında mobilya ihracatının vardığı nokta, hamdolsun ki 1 milyar 850 milyon dolardır. Türkiye, 2023'de dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisinde yer alabilme hedeflerine emin adımlarla yürümektedir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacı Bayram Türkoğlu İstanbul Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title